ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДа научиш плъхове на криеницаСобствениците на домашни плъхове

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДа научиш плъхове на криеницаСобствениците на домашни плъхове
Коментари Харесай

4+1 | Как се учат плъхове на криеница, за московското изгнание на Едуард Сноудън и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Да научиш плъхове на гоненица

Собствениците на домашни плъхове изобщо няма да се изненадат от това, само че учени преди малко са потвърдили, че плъховете освен обичат да си играят, ами и умеят да научават много комплицирани игри от гледната точка на неврологията. Учени и студенти в Хумболтовия университет в Берлин са научили шест плъха да играят на гоненица и да сменят функциите на криещ се и търсещ безпроблемно, освен това да играят на гоненица с хора. Нещо повече - плъховете обожават да играят и сред рундовете подскачат от наслада и се закачат игриво с учените. Прочетете повече тук за научния принос на сходни проучвания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Холандският " тест за тревата "
Всички знаят за легалната продажба на марихуана в холандските кофишопове. Малко хора обаче са чували за странния абсурд в холандските правила за марихуаната - производството и развъждането на позволените в магазините артикули с канабис е неразрешено. Следователно съвсем постоянно снабдителите на законните заведения, които оферират продукта, имат някаква връзка с престъпни детайли. В опит да се понижи контрабандната търговия 10 холандски града ще тестват по този начин наречения тест за тревата - позволена продажба на продуктите на утвърдени от лабораториите на общината локални доставчици. Прочетете повече тук.

Да обърнем биологичния часовник?
Преди няколко години калифорнийският стартъп Ambrosia стартира да предлага преливания на " млада " кръв на богаташите в щата. За 8000 $ на преливане стартъпът, който неотдавна затвори, обещаваше, че кръвта на младежи ще забави процесите на стареенето. Докато такива изказвания нямат научни доказателства, учени по целия свят откриват от ден на ден обособени аспекти на биологическите процеси зад стареенето. А дружно с сходни открития идват и много по-сериозни разработки за закъснение на стареенето от Ambrosia. Прочетете повече в The Economist.

Модната борба против лицевото различаване
Лицевото различаване от ден на ден навлиза в огромни градове из целия свят. Най-агресивно, несъмнено, се ползва в Китай - в Хонконг да вземем за пример протестиращите светят с лазери в уличните камери, тъй като са разкрили, че това си играе с логаритмите по различаване. Друг метод, който ще става все по-популярен, е посредством фешън решения, багра за лице, шапки, очила и бижута да объркваме логаритмите във всекидневието си. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Изгнание в Москва за Едуард Сноудън

През 2013 година Едуард Сноудън разкри всеобщата стратегия за наблюдаване над американските жители от личното им държавно управление на света. Оттогава Сноудън е дезертьор, като първо бяга в Хонконг преди да стигне до Москва, където откри политическо леговище. Сноудън неотдавна е разговарял в Москва с журналиста на Guardian Юън Макаскил, с който са се срещали и преди по време на престоя на Сноудън в Хонконг. Макаскил пък споделя за живота на Сноудън в Москва на колежката си Анушка Астана. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР