ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБойкот на Blizzard заради КитайActivision-Blizzard, компанията, издател на

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБойкот на Blizzard заради КитайActivision-Blizzard, компанията, издател на
Коментари Харесай

4+1 | Как Blizzard доведе феновете си до бойкот заради Хонконг, за скритата цензура в TikTok и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Бойкот на Blizzard поради Китай

Activision-Blizzard, компанията, издател на известни игрови поредици като Warcraft, Starcraft, Diablo, Hearthstone и други, приложи китайската агитация за Хонконг и разяри почитателите си. Хонконгски състезател завоюва съревнование в Hearthstone и сподели известния протестен девиз " Освободете Хонконг, революцията на нашата епоха! " в лайвстрийма. Това докара до неизплащането на наградния фонд и едногодишна възбрана за присъединяване в надпревари за играча, до момента в който компанията увери Китай, че " пази достолепието на страната ". За голямата западна почитател база на Blizzard това е пряк знак, че компанията избира китайските си доходи пред играчите си и докара до началото на протест. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Дрехите скоро ще могат да сменят цвета си
Инженери от Университета в Тъфтс са основали цветни влакна и платове, които трансформират оттенъка си, когато влязат в контакт с рискови газове. Идеята е да се създават облекла и защитно облекло, което да работи като канарчетата в мините. Приложенията обаче не остават единствено в мините - сходни тъкани могат да бъдат употребени и от бойци, пожарникари и спасители. Прочетете повече тук.

Антарктика - замръзналото гробище
Под снеговете и леда на Антарктика евентуално има стотици заровени и замръзнали вечно неуспели учени и откриватели. Дори със сегашните технологии и екипировка Антарктика може да бъде смъртоносна за тези, които посмеят да стъпят там. В собствен план BBC наблюдава някои от най-известните или странни истории на жертвите на замръзналия континент. Прочетете повече тук.

Наистина ли живеем по-дълго?
Знае се, че междинната дълготрайност на живота не е спряла да се покачва от индустриалната гражданска война насам. Това обаче се случва, тъй като повече хора доживяват до дълбока напреднала възраст, а не тъй като медицината толкоз доста е удължила самия човешки живот. Археологически и исторически данни демонстрират, че в антична Гърция и Рим междинната дълготрайност на живота на тези, които съумяват да оцелеят през рисковото и мъчно детство, е съвсем идентична на сегашната в множеството западни общества. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

TikTok: вирални видеа и китайска цензура

TikTok е извънредно сполучливо китайско приложение за шерване на видеа, което се конкурира със Snapchat и Instagram. Видеата нормално са къси, смешни и се случват на фона на музика или разговор от филми. Тъмната страна на TikTok обаче е, че може би се употребява за експорт на китайската цензура отвън страната. Изтекли документи от компанията демонстрират ограничения за цензуриране на митингите в Хонконг, споменавания на " Тянанмън " и още. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР