Четири варианта за нов национален стадион е предложила Столичната община

...
Четири варианта за нов национален стадион е предложила Столичната община
Коментари Харесай

Четири варианта за нов национален стадион

Четири разновидността за нов народен стадион е предложила Столичната община на спортното министерство. Къде да бъде направена нова футболна сцена, която да дава отговор на всички условия на ФИФА и УЕФА би трябвало да реши ведомството. За момента няма дефинитивно решение, съобщи основният проектант на София Здравко Здравков, представен от „ 24 часа ".

Той още веднъж повтори, че счита, че мястото на националния стадион не е в центъра на столицата.

Първият варианти новият народен стадион да бъде построен в местността “Къро ” против зала “Арена Армеец ”. Там има свободни терени на военното министерство, а Здравков подсети, че при разклонението на третата линия на метрото се възнамерява до зала “Арена Армеец ” да има метростанция.

Вторият вид е реорганизация на някой от съществуващите игрища, като да вземем за пример “Славия ”.

Друг вероятен терен бил в регион “Връбница ”, където в началото била концепцията да се построи зала “Арена Армеец ”. Но съгласно арх. Здравков теренът там на бул. “Ломско шосе ”, който е общински, не е добре гарантиран транспортно.

И последният вид за изнасяне на националния стадион в периферията на града по образеца на “Алианц Арена ” в Мюнхен бил да се търсят частни терени и вложители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР