Четири варианта за изграждане на нов национален стадион са обсъдили

...
Четири варианта за изграждане на нов национален стадион са обсъдили
Коментари Харесай

Отново се търси терен за нов национален стадион

Четири разновидността за създаване на нов народен стадион са разискали общината и Министерството на младежта и спорта, заяви основният проектант на София Здравко Здравков в понеделник. Според него оборудването не би трябвало да е в центъра на града, както сега. Сега при футболни срещи се постанова затваряне на основни пътни артерии, което провокира тапи.

Един от вероятните терени е в местността " Къро " против зала " Армеец ". Там има терени на Министерството на защитата, които може да се употребяват за строителство на нов стадион. Според основния проектант мястото е уместно, защото в бъдеще се планува до такава степен да се построи отклоняване на метрото. Има и добър достъп с коли, пеш и с градски превоз, каквито са условията на FIFA и UEFA, с цел да може един стадион да е хазаин на мачове от огромни шампионати.

Другият вид, обсъждан от общината и спортното министерство, е да се модернизира някой от съществуващите игрища в града и той да стане народен. Здравков уточни като опция стадион " Славия " в кв. " Овча купел ".

Третата опция е общински терен на бул. " Ломско шосе ", само че до него се стигало по-трудно и не се планува строителство на метро все още.

Четвъртата опция е търсенето на терени, в това число частни, в покрайнините на града, разяснява основният проектант.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР