Четири търговски кораба са станали обект на саботаж край бреговете

...
Четири търговски кораба са станали обект на саботаж край бреговете
Коментари Харесай

Четири търговски кораба са станали обект на саботаж край ОАЕ

Четири търговски кораба са станали обект на бойкот край крайбрежията на Обединените арабски емирства, предадоха международните организации, като се позоваха на локалните управляващи.

По-рано през днешния ден ирански и ливански проирански медии излязоха с погрешни известия за детонации на петролни танкери в пристанището на град Фуджейра в ОАЕ, отбелязва Асошиейтед прес.

След това министерството на външните работи на страната опроверга тези подправени вести. То обаче заяви, че четири търговски кораба от разнообразни страни са станали обект на бойкот в изключителната икономическа зона на ОАЕ, източно от емирство Фуджейра. Няма потърпевши хора, нито приключване на нездравословни химикали и гориво.

Външното министерство на ОАЕ не посочи на кои страни принадлежат подложените на бойкот кораби, нито разгласи дали управляващите подозират някого за тези актове.

Емирство Фуджейра се намира напълно покрай стратегическия Ормузки пролив, през който минава забележителен дял от петролните доставки по море, отбелязва Ройтерс.

Съобщенията за саботажи пристигнаха на фона на усилването на напрежението сред Съединените щати и Иран в Близкия изток. Преди броени дни Съединени американски щати предизвестиха, че американските търговски кораби, в това число петролните танкери, плаващи през главните морски коридори в района, може да бъдат взети на мушка от Иран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР