Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в

...
Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в
Коментари Харесай

Военнослужещи обезвредиха боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Четири профилирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив и Враца са задействани за неутрализиране на невзривени муниции, открити в разнообразни обитаеми места в страната, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.
 

Военнослужещите от 55-и инженерен полк в Белене в 14:30 часа започнаха разузнаване на корозирал снаряд, открит в землището на село Черковица, община Никопол. При огледа е открито, че това е 152 мм бронебоен снаряд.

В 16:25 часа военнослужещите под управлението на старши лейтенант Милен Сотиров направиха заличаване на снаряда на място при съблюдаване на всички ограничения за сигурност.
 

Специализиран екип от военно формирование 52 590 - Ямбол в 13:15 часа се насочи към землището на с. Лозенец, област Ямбол по сигнал за открит невзривен арсенал.



Под управлението на капитан Димитър Дренски военнослужещите направиха разузнаване и откриха, че това е изстрел за ръчен противотанков гранатомет. В 16:36 часа профилираният екип унищожи планове арсенал.-->
 

Военнослужещи от военно формирование 44 220 - Пловдив, под управлението на капитан Антон Делчев в 15:00 часа започнаха разузнаване на невзривени муниции, открити при разчистване на помещение в кметството на с. Козарско, област Пазарджик.

При огледа е открито, че това са три ръчни гранати . Военнослужещите транспортираха откритите муниции и ги унищожиха в безвреден регион отвън обитаемо място.

Специализиран екип от военно формирование 54 990-Враца с началник старши сержант Любомир Цветков към 15:00 часа беше задействан за осъществяване на задания по неутрализиране на невзривен арсенал, открит на брега на язовир „ Огоста “, Монтанско.

При огледа е открито, че това е ръчна граната F-1 със запалка . Военнослужещите ще извършат заличаване на боеприпаса при съблюдаване на ограниченията за сигурност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР