Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в

...
Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в
Коментари Харесай

Военни обезвредиха невзривени боеприпаси

Четири профилирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив и Враца са задействани през днешния ден, 12 ноември, за неутрализиране на невзривени муниции, открити в разнообразни обитаеми места в страната, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Военнослужещите от 55-и инженерен полк в Белене в 14.30 ч. започнаха разузнаване на корозирал снаряд, открит в землището на с. Черковица, община Никопол. При огледа е открито, че това е 152 мм бронебоен снаряд. В 16.25 ч. военнослужещите под управлението на старши лейтенант Милен Сотиров направиха заличаване на снаряда на място при съблюдаване на всички ограничения за сигурност.

Откриха снаряд в двора на къща в София

Специализиран екип от военно формирование 52 590 – Ямбол в 13.15 ч. се насочи към землището на с. Лозенец, област Ямбол по сигнал за открит невзривен арсенал. Под управлението на капитан Димитър Дренски военнослужещите направиха разузнаване и откриха, че това е изстрел за ръчен противотанков гранатомет. В 16.36 ч. профилираният екип унищожи планове арсенал.

Военнослужещи от военно формирование 44 220 – Пловдив, под управлението на капитан Антон Делчев в 15.00 ч. започнаха разузнаване на невзривени муниции, открити при разчистване на помещение в кметството на с. Козарско, област Пазарджик. При огледа е открито, че това са 3 ръчни гранати. Военнослужещите транспортираха откритите муниции и ги унищожиха в безвреден регион отвън обитаемо място.

Военни обезвредиха арсенал

Специализиран екип от военно формирование 54 990-Враца с началник старши сержант Любомир Цветков към 15.00 ч. беше задействан за осъществяване на задания по неутрализиране на невзривен арсенал, открит на брега на язовир "Огоста "Вое, Монтанско. При огледа е открито, че това е ръчна граната F-1 със запалка. Военнослужещите ще извършат заличаване на боеприпаса при съблюдаване на ограниченията за сигурност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР