Четири секции в чужбина остават без бюлетини за балотажа на

...
Четири секции в чужбина остават без бюлетини за балотажа на
Коментари Харесай

Четири секции зад граница останаха без бюлетини за балотажа в неделя

Четири секции в чужбина остават без бюлетини за балотажа на 21 ноември. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

От ведомството прецизират, че не са съумели поради късите периоди, далечните дистанции и рестриктивните мерки,, свързани с пандемията.

Изборни бумаги няма да могат да бъдат доставени преди началото на вота в две секции в Австралия – Аделаида и Бризбън, една секция в Нова Зеландия – Крайстчърч и една секция в Съединени американски щати - Сейнт Луис, щата Мисури.

Министерство на външните работи е уведомило Централната изборна комисия за тези четири секции и се чака ЦИК да вземе решение за реда и метода, по който да се организира изборния развой в тях.

От ведомството споделят, че са осъществили невиждана организация – в границите на 72 ч. са подготвили, изпратили и доставили до всички континенти по света (с изключение на Антарктида) над 710 хиляди бюлетини за 750 секции, както и на 326 машини за гласоподаване, избрани за 208 секции.

„ На 16 ноември в 13:00 часа външното ни министерство получи от печатницата на Българска народна банка бюлетините и неотложно започва развой по тяхното пакетиране и оформяне като дипломатическа поща. Всички 750 колета с бюлетини бяха готови за изпращане в границите на 8 часа, като първите 250 от тях бяха предадени на DHL в 19:00 часа и отпътуваха същия ден. На 17 ноември 2021 година с DHL бяха превозени още 250 колета, а със личен превоз на Министерство на външните работи в сряда и четвъртък тази седмица отпътуваха и останалите бюлетини за региона на Балканите, Австрия, Турция и Молдова “, пишат от Министерство на външните работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР