Четири санитарки от спешния център във видинската болница, които са

...
Четири санитарки от спешния център във видинската болница, които са
Коментари Харесай

Уволнени санитарки от спешното във Видин обявиха гладна стачка

Четири санитарки от незабавния център във видинската болница, които са били освободени от работа оповестиха гладна стачка. Това са дамите, които преди месец стачкуваха с искане да им бъдат платени в цялостен размер парите за работа на " първа линия " в изискванията на Коронавирус. Тогава те сигнализираха, че незаслужено са им удържани част от парите.

Заповедите за освобождение от работа са връчени на служителки, дръзнали да разкрият злоупотребите с полагащите им се пари за работа на " първа линия ", оповестиха от профсъюз " Защита ". Три от дамите са уволнени, а една е освободена от служба, сподели доктор Иво Георгиев, ръководител на профсъюз " Здравеопазване " към синдиката:

" На дамите не бяха изплатени парите, които трябваше да изплатят, които бяха взети от тях. Там се крият зад разнообразни параграфи. Истината е, че дадоха за последните два месеца тези хиляда лв., само че в този момент преди Нова година, преди Коледа, преди празниците, тези дами са към този момент уволнени, махнати от работа, тъй като са си потърсили правата ", изясни доктор Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР