Четири самолета "Eurofighter Typhoon" на Военновъздушните сили на Италия кацнаха

...
Четири самолета "Eurofighter Typhoon" на Военновъздушните сили на Италия кацнаха
Коментари Харесай

Италиански изтребители кацнаха на Граф Игнатиево

Четири самолета "Eurofighter Typhoon " на Военновъздушните сили на Италия кацнаха през днешния ден в Трета авиобаза "Граф Игнатиево ", оповестиха от военното формирование.

Пребазирането на изтребителите е за взаимно осъществяване на задачата Air Policing.

Изпълнението на задачата Air Policing от военновъздушните сили на България и Италия е признато от Министерския съвет на постоянно съвещание на 21 юни т.г. и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита (NATINAMDS) в интервала 15 юли - 15 октомври 2017 година

Съюзнически самолети постоянно патрулират дружно въздушното пространство на НАТО. През лятото на 2016 година, да вземем за пример, американски изтребители "Ф-15 " се причислиха към българските военновъздушни сили за сходна задача.

Бойните самолети "МиГ-29 " на България са част от интегрираната система на НАТО за противоракетна и противовъздушна защита от 2004 година, когато България се причисли към НАТО. Системата пази въздушното пространство на съюзническите страни и тези, които го употребяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР