Четири са основните теми на българското председателство на Съвета на

...
Четири са основните теми на българското председателство на Съвета на
Коментари Харесай

Започва изпълнението на ангажиментите ни, обясни Лиляна Павлова

Четири са главните тематики на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Те са многогодишната финансова рамка, европейската вероятност и съгласуваност за страните от Западните Балкани, тематиката за сигурността и стабилността в Европа и цифровият дневен ред.

Това съобщи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова след взаимното съвещание на българското държавно управление с Колегиума на комисарите, което се организира в Брюксел, оповестиха от присслужбата на Министерския съвет.

" България получи доста висока оценка за готовността да поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз ", акцентира министър Павлова.

" Днес завършихме етапа на подготовката и стартира етапа на осъществяването на всички наши политически задължения и цели, които бяха утвърдени ", добави министърът за Българското председателство. Крайната цел е постигането на " единна, цифрова и мощна Европа ".

По време на срещата с Колегиума на комисарите съществена тематика е била срещата на върха за Западните Балкани. Тя е планувана за 17 май 2018 година в София във формат 27 + 6 (държавните и държавните ръководители на държавите-членки на Европейски Съюз и на страните от Западните Балкани).

Очаква се до тази дата да отпадне и роумингът със страните от Западните Балкани. Основните старания на страната ни ще бъдат ориентирани към обезпечаване на вероятност за европейско бъдеще на страните от района и основаването на съгласуваност сред тях - енергийна, цифрова, пътна, железопътна и въздушна. Министърът на европредседателството посочи, че газовият хъб " Балкан " е получил поддръжка на най-високо равнище. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР