Четири са огнищата на COVID-19 във Видинско. Едното е в

...
Четири са огнищата на COVID-19 във Видинско. Едното е в
Коментари Харесай

Пазете се! Четири са огнищата на COVID-19 във Видинско

Четири са огнищата на COVID-19 във Видинско. Едното е в болничното заведение в града, където има 38 инфектирани медици. Другото е в дома за възрастни хора в село Гара Орешец. Там позитивните проби са 24 – три на хора от личния състав и 21 на жителите на дома. Коронавирус беше открит и в старешки дома в град Кула. Заразата се популяризира и в Центъра за настаняване на деца и младежи с умствени увреждания във Видин.
„ Засега всички са добре – и децата, и младежите, и личният състав. Имаме поддръжката на всички институции”, съобщи служителка на личния състав. Тя увери, че здрави и заболели са разграничени и към този момент никой няма потребност от настаняване в болница.
„ 133 са инфектираните в Област Видин, 40 са медицинските чиновници, като двама от тях са излекувани – доктор и здравна сестра”, изясни зам.-кметът Борислава Борисова. Тя увери, че общината взима ограничения за справяне със обстановката, изключително в локалната болница, само че не са надзорен органи нито в лечебното заведение, нито в която и да е институция.
„ Нашите дейности са ориентирани към стерилизация, защитни средства” изясни Борисова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР