Четири са направленията, в които МОСВ има конкретни ангажименти във

...
Четири са направленията, в които МОСВ има конкретни ангажименти във
Коментари Харесай

Нено Димов: Четири са направленията, в които МОСВ има конкретни ангажименти

Четири са направленията, в които Министерство на околната среда и водите има съответни задължения във връзка прекъсването на обезлюдяването на дребните обитаеми места. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов от парламентарната естрада в отговор на депутатско запитване на народния представител от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров по отношение на политиката за прекъсване на обезлюдяване в дребните обитаеми места.

Той посочи, че четирите области, за които министерството е поело отговорност, са възстановяване на качеството на околната среда: въздух, води и почви, както и развиване на Националната система за мониторинг на околната среда, понижаване на излъчванията парникови газове посредством финансирани стратегии по Националния поверителен екофонд.

„ Във връзка с това ПУДООС финансира няколко посоки: възстановяване чистотата на околната среда, като там са финансирани няколко ограничения. Първата е запазване и възстановяване на положението на работните запаси. Със средства от ПУДООС се извършват планове в дребни водоснабдителни обекти, водопроводната и канализационната мрежа за близо 56 милиона лв., които обгръщат към 651 000 поданици. Тук са включени Бургас с два плана, Кирково, Перник, Девин, Вълчедръм, Гоце Делчев, Добрич, Мъглиж, Якимово, Горна Малина и други Следващата мярка е за създаване на районно оборудване за екологосъобразно отнасяне и неутрализиране на боклуци. Третата мярка е закриване и рекултивация на съществуващи депа или уреди за битови боклуци, които не дават отговор на условията на настоящите нормативни актове. Последната мярка е изследване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и краткотрайно предпазване на рискови боклуци от семействата “, уточни Димов.

Още една мярка, по която се работи, е осъществяване на ограничения за екологосъобразно неутрализиране на излезли от приложимост пестициди и други препрати за растителна отбрана с изминал период на валидност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР