Четири проекта от Момчилград са подадени за одобрение по новата

...
Четири проекта от Момчилград са подадени за одобрение по новата
Коментари Харесай

Момчилград с 4 проекта за достъпна среда в блокове и къщи

Четири плана от Момчилград са подадени за утвърждение по новата Национална стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност. Подадените оферти са от три блока в квартал „ Единадесети” и на улица „ Момчил Войвода”, както и фамилна къща в града.

Програмата дава опция за обезпечаване на налична среда както на хора, живеещи в панелни блокове в града, по този начин и на такива, живеещи в къща на село или в кварталите. Всички планове са по съставен елемент 1, която има за цел построяването на налична среда за хора с увреждания в съществуващи жилищни здания и прилежащите им пространства.

Получените оферти ще бъдат оценени от Министерството на труда и обществената политика в блоковете.

Разчистват старите коли в Момчилград

Ако бъдат утвърдени, ще се изградят рампи и ще се слагат електрически стълбищни платформи и асансьори. От програмата могат да се възползват хора с трайни увреждания, прецизират от общината.

Община Момчилград спомага на претендентите с правене и финансиране на плановите им оферти. От администрацията разчитаха извънредно доста на интензивността на момчилградчани и им благодарят за положителната екипна работа при правенето на предложенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР