Четири проекта, финансирани по различни програми на ЕС, изпълнява община

...
Четири проекта, финансирани по различни програми на ЕС, изпълнява община
Коментари Харесай

Община Вършец изпълнява 4 европроекта, готвят мащабни ремонти на улиците

Четири плана, финансирани по разнообразни стратегии на Европейски Съюз, извършва община Вършец, заяви пред съгражданите си кметът Иван Лазаров. Той бе хазаин на следващата среща за разяснение смисъла на участието на България в Европейски Съюз, идното Председателството на Съвета на Европейския съюз и за какво е значимо за страната ни.
С над 2 000 000 лв. до 2020 година ще бъдат ремонтирани улици в курортния град, както и междуселски пътища. Близо 400 000 лв. са планувани за главен ремонт и възобновяване на постройките на читалище ”Христо Ботев” и локалната музейна колекция. Областният шеф Росен Белчев откри срещата, а след него приказва евродепутатът Владимир Уручев.
„ Имаме действителни шансове да влезем в Шенген още идната година”, съобщи Уручев. И акцентира смисъла на участието ни в Европейски Съюз за надзор на противозаконната миграция, за възстановяване на общата сигурност, което е значим фактор за задграничните вложители. “Съгласете се, че не е допустимо да сложим като приоритет развиване на нашите райони, защото тук става дума за общо европейски цели”, изясни той в отговор на въпрос от залата “за изоставащия Северозапад”.
България получава 3 пъти повече средства посредством структурните и кохезионния фонд спрямо вноската, която годишно прави като членка на Европейски Съюз. За предходния програмен интервал 2007-2013 година в страната ни са влезнали над 9,4 милиарда евро при годишна вноска от 600 млн. евро.
Шансът на България в шестте месеца, когато ще е Председател на Съвета на Европейски Съюз е да засилва процесите по присъединението на страните от Западните Балкани, да работи за сигурността и стабилността, за предприемчивостта и нововъведенията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР