Четири предстоящи ремонта по пътната мрежа са одобрени и финансирани

...
Четири предстоящи ремонта по пътната мрежа са одобрени и финансирани
Коментари Харесай

Нови пътища ще радват хасковлии

Четири идни ремонта по пътната мрежа са утвърдени и финансирани за осъществяване. Това рапортува пред регионалния шеф на област Хасково доктор Стефка Здравкова, шефът на Областно пътно управление-Хасково инж. Радостин Ламбрев.

Проектите, за които е обезпечено финансиране през 2020 -2021 година на територията на област Хасково, са:

Технологичен план за ремонт на сектор от републикански път I-5 „ Стара Загора – Димитровград “ от км 266+572 до км 275+434. Ремонтът по Технологичен план към този момент е стартирал. Срокът, в който компанията – реализатор би трябвало да завърши, според утвърдено задание от АПИ, е едногодишен.

При реализирането на СМР ще се усъвършенства трайно технико - експлоатационното положение на пътя, като ще се положат нови асфалтови пластове, нови ограждащи уреди, отвесна сигнализация и пътна маркировка, отговаряща на нормативните условия.

В сектора има три мостови уреди, които ще бъдат ремонтирани според плана. Проектът планува отчасти затваряне на пътя като тежкотоварните коли ще минават през обходен маршрут - Димитровград - село Опан - гр. Симеоновград и назад.Това е първият повсеместен ремонт на пътя от 80-те години насам.

Технологичен план за ремонт на мостово оборудване на път II-76 Тополовград-Харманли, сектор Хлябово-Българска поляна, над река Соколица при км 29+613. От през днешния ден започва подготовката за ремонта като срокът за довеждане докрай му е до края на годината. От ОПУ-Хасково осведомят, че обходният маршрут за МПС над 3.5 тона ще бъде през селата Устрем – Радовец - Студена, а лекотоварните коли ще минават през различния, паралелен път на път II-76, по същото направление.

Технологичен план за ремонт за осъществяване на промяна/допълване и актуализация на организацията на придвижване на кръстовище на път I-5,,Хасково – Кърджали “ при км 303+570 с общински път за с. Войводово. При смяната на кръстовището ще се построи трета лента за ляво завиване в посока с. Войводово, както и ще се постави нова пътна маркировка в сектора.

Движението при км 1 на Автомагистрала "Марица " в посока Хасково се прави в една лента

Технологичен план за ремонт на път III-808 от км 22+380 до км 33+871 /от п.кр. с път III-505/Върбово - Тънково/ до с. Долни Главанак. Пътят не е ремонтиран от 70-те година на предишния век. Срокът за осъществяването на софтуерния план, в който компанията – реализатор би трябвало да завърши, е едногодишен, според утвърдено задание от АПИ.

Очаква се да бъде утвърдено и финансирано в допълнение задание за ремонт на част от Автомагистрала „ Марица “, ляво платно, в сектора от 99.500 км. до 101.700 км. Предвижда се ремонт на сектора и възстановяване на технико – експлоатационното му положение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР