Четири положителни проби на коронавирус са открити в пловдивското село

...
Четири положителни проби на коронавирус са открити в пловдивското село
Коментари Харесай

Четири положителни проби за коронавирус в пловдивското село Брестовица

Четири позитивни проби на ковид са открити в пловдивското село Брестовица. Днес там бяха открити три случая, а през почивните дни беше регистриран и още един случай на COVID-19 там. Лицата са от две близки фамилии.
Взети са всички противоепидемични ограничения и се стартира тестване на всички контактни лица, които са 30. От своя страна Министерство на вътрешните работи е взело всички ограничения и ще има засилено наличие на органите на реда в селото, както това бе проведено в Кричим и в Стамболийски.
„ Взимаме бързи и съответни ограничения, с цел да ограничим риска от заразяване и пораждане на огнища “, обясниха от регионалния щаб. Заради новите случаи, ще бъде главно дезинфекцирана ромската махала в село Брестовица. Решението беше взето на съвещание на Общинския Кризисен щаб в община „ Родопи ”. Осигурени са към 300 литра дезинфектанти, ще бъдат предоставени защитни дрехи, над 500 маски и ръкавици. Ако се наложи,  Ако се наложи, общината е подготвена да предприеме и по-крайни ограничения, като цялостно затваряне на ромската махала. В нея все още живеят към 500 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР