Четири политически формации могат да имат свои представители в следващия

...
Четири политически формации могат да имат свои представители в следващия
Коментари Харесай

Избирателите на ГЕРБ отдавали повече тежест на евровота

Четири политически обединения могат да имат свои представители в идващия състав на Европейския парламент. Това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия за България, Движение за права и свободи и ВМРО-БНД .

Прогнозата на " Екзакта Рисърч Груп " за изборите за членове на Европейския парламент е направена въз основата на национално представително изследване от 18 до 22 май 2019 година По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни българи, в 125 гнезда, в 91 обитаеми места.

Според данните на " Екзакта " евровотът се възприема като по-голям от гласоподавателите на ГЕРБ в сравнение с от тези на Българска социалистическа партия . 54% от гласоподавателите на ГЕРБ декларират, че евроизборите са значими персонално за тях, до момента в който това настояват 45% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия .

Според социологическото проучване по равно - 42% от гласоподавателите на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия считат да гласоподават преференциално.

Очакваните резултати за ГЕРБ са 32.4% и 7 мандата, " Българска социалистическа партия за България " да завоюва 27.3% с 6 мандата, Движение за права и свободи - 13.3% и 3 мандата, ВМРО-БНД - 6.5% с един мандат.

След тях са " Воля-Българските Родолюбци " с 4.5%, Демократична България - обединяване (ДА България и ДСБ) - 4.3%, " Атака " с 2.0% и " Патриоти за Валери Симеонов " (НФСБ и СЕК) -2.0%, Коалиция за България (обединението на АБВ) - 1.8%.

За други партии, обединения и самостоятелни претенденти се чака да има 5.9% от гласовете на гласоподавателите.

Очаква се на 26 май да гласоподават към 2 млн. гласоподаватели, което е към 26%-32% изборна интензивност. В столицата интензивността ще бъде по-ниска от междинната . Извънредни събития и условия в дните до вота могат да отхвърлен или да привлекат още гласоподаватели.

Проследявайки акциите на главните съперници, от Екзакта оповестяват, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в акцията с близки резултати.

Интригата сред двете огромни партии притегли съвсем напълно публичното внимание. С разгръщането на акцията ГЕРБ съумя да вземе преднина, да увеличи резултата си и да изпревари Българска социалистическа партия.

При този тренд може да чакаме ГЕРБ да печели поддръжка до самия избирателен ден . Това с какъв брой ГЕРБ ще завоюва вота пред Българска социалистическа партия в последна сметка ще зависи и от избора на нерешилите и колебаещите се.

Методиката на регистрация е директно полустандартизирано изявление " лице в лице ". Изследването е без значение от външно финансиране и е осъществено със лични средства на " Екзакта Рисърч Груп ". Максималната неточност при 50-процентните дялове е към +/-3 %.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР