Четири поколения българи присъстваха на представянията из страната на автобиографичната

...
Четири поколения българи присъстваха на представянията из страната на автобиографичната
Коментари Харесай

В четири града аплодираха автобиографията на Стефан Данаилов

Четири генерации българи участваха на представянията из страната на автобиографичната книга за най-обичания артист Стефан Данаилов Романът на моя живот, в съавторство с журналиста Георги Тошев.

Срещите се организираха в градовете Чирпан, Сливен, Казанлък и Бургас, където персонално участва и проф. Стефан Данаилов. Развълнувани почитателки, майки с деца, студенти, локалният хайлайф и значително артисти препълниха залите на общините в Чирпан и Сливен, Гранд хотел и СПА Приморец и дома на Чудомир в Казанлък, с цел да изразят уважението си към известния и обичан от доста генерации български артист.

Стефан Данаилов се появи персонално единствено в Бургас и си напомни по какъв начин в града преди доста години става известен с присъединяване си в сериала На всеки километър в ролята на майор Деянов. Като привет към публиката от останалите градове в първия лъч на турнето проф. Стефан Данаилов авансово бе записал персонално обръщение, в което споделя незабравими моменти от тези места.

Нестихващи овации и претъпкана зала посрещнаха Стефан Данаилов в Бургас. Актьорът дойде персонално за представянето на автобиографичната си книга Романът на моя живот в Гранд хотел и СПА Приморец. Самият хотел, оказа се, пази много мемоари от бурната младост на Данаилов, който не пропусна да загатне за тях с фразата „ Ако стените можеха да говорят… “.

Бургас пък заема значимо място в живота на артиста и той признава: „ Аз съм изживял едни от най-щастливите моменти на моя живот в Бургас и покрайнините му. Имам доста мемоари от младежките си години. Тук съм играл доста спектакъл, правил съм халтура, тук съм припадал и съм се напивал като казак. Едно от най-красивите неща в живота си съм изживял в Бургас, тук се вихреше любовта ми с Мери. “

Георги Тошев показа обичания артист пред бургаската общност с думите: „ Бургас за Стефан Данаилов е и обич, Бургас е градът, в който професор Данаилов за първи път схваща, че е прочут, а книгата трябваше да бъде четивна, трябваше да дава отговор на духа на Стефан Данаилов, а той е един лек, ухилен човек. Така са надарените ".

„ Тук съм претърпял един от най-щастливите си моменти. В Бургас съм получил първата си огромна премия – дружно с Марги Хранова на Есенния фестивал за трудовите хора и морето. После ядохме и пихме три дни, а жена ми, господ да я елементарни, ме пита: „ Хайде, какво става? Няма ли да си идваш? Такова тържество правиш, че все едно си получил Оскар “, описа още Стефан Данаилов.

На първия ред бяха и сътрудниците му от бургаския спектакъл Димитрина Тенева и Юрий Ангелов. Професор Данаилов персонално удостовери, че на 7 май ще участва във Фестивалния комплекс във Варна, където варненската аудитория ще може да гледа спектакъла, квалифициран във връзка юбилея му. В препълнените зали на срещите бе показан и документалният филм Монолог на Георги Тошев и Ема Константинова.

Третият тираж на една от най-продаваните биографии през последните години е към този момент по книжарниците в цялата страна. Романът на моя живот продължава своето национално турне. На 16 април в Операта в Стара Загора също ще се играе спектакълът във връзка юбилея на проф. Данаилов със специфичното присъединяване на неговия финален клас от НАТФИЗ и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Божидар Мицев.

Това събитие ще се случи в наличието на Мастера. Следват още: Карлово – 17.04. (вторник) 2018 година – 18,00 ч. – камерна зала на Народно читалище Васил Левски-1861. Срещата е част от Маратон на четенето, Димитровград – 18.04. (сряда) 2018 година – 18,00 ч. – Градска библиотека Пеньо Пенев, Асеновград – 19.04. (четвъртък) 2018 година – 17,30 ч. – Градска библиотека Паисий Хилендарски и Благоевград – 16.05. (сряда) 2018 година – в границите на сценичен фестивал Тара-ра-бумбия.

На 19 май от Флоренция стартира и европейското турне на книгата и кино лентата, отдадени на Стефан Данаилов. След това българската аудитория от още пет европейски града ще се срещнат с обичания артист. Други дати и места за показване на кино лентата и книгата ще бъдат в допълнение обявени.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР