Четири плаващи мини тип морска котвена, установени в нашите териториални

...
Четири плаващи мини тип морска котвена, установени в нашите териториални
Коментари Харесай

ВМС са унищожили досега четири мини тип морска котвена

Четири плаващи мини вид " морска котвена ", открити в нашите териториални води, са били унищожени до момента от Военноморските сили. Над 60 са сигналите, подадени по този мотив. Това заяви пред БНР във Варна контраадмирал Кирил Михайлов - пълководец на военния ни флот.

Той сподели още, че в морска среда няма защитни средства за водолазите и единствено хора, а не роботизирана система, може да унищожи мината.

Командирът на Военноморски сили добави, че е горделив с водолазите от групата за неутрализиране на мини към Военноморски сили и във връзка мненията за обезвреждането на взривното устройство в Тюленово не приема омаловажаване на труда им, защото той изисква подготвеност и храброст.

Контраадмирал Кирил Михайлов заяви, че след съвещания със съдружниците от НАТО е възприета нова процедура за неутрализиране на мини.

" Все повече навлиза в нашите способи за унищожаването на такива мини потреблението на водолазни експерти, които от по-голямо разстояние подхождат към мината, закрепват нужните взривни устройства за нейното заличаване и по-късно се отдалечават ", уточни той, като добави, че по този метод са били унищожени всички мини, открити в морските пространства на Република България.

Това включва и двете мини, открити през тази година през месец януари. " Този прийом е по-рисков за хората, само че въпреки това е изложен на риск единствено един човек ", сподели контраадмирал Кирил Михайлов.

Той направи резюме на учението " Тритон " 2023, едно от най-важните водолазни учения на българските Военноморски сили. В него вземат участие пет страни - България, Италия, Румъния, Турция и Съединени американски щати, с пет спомагателни кораба и катера, персонален състав, профилирана водолазна техника и съоръжение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР