Четири-пети от населението на Славянск е евакуираноВойските на Кремъл са

...
Четири-пети от населението на Славянск е евакуираноВойските на Кремъл са
Коментари Харесай

Русия напредва по фронтовата линия в Донбас

Четири-пети от популацията на Славянск е евакуирано
Войските на Кремъл са на 40 км от последните два основни града

Москва трансферира от ден на ден техника в региона

На 134-ия ден от от началото на нашествието в Украйна съветската войска към момента се пробва да отстрани последните огнища на опозиция в Луганск и да наложи превъзходството си в Донецк, другия район на Донбас, изправена против украинските сили, в кръгова защита към град Славянск. Това е идната цел и приоритет на съветските сили в проекта им за тотално завземане на басейна на Донбас, като евакуацията на цивилното население продължава.

“Евакуацията на популацията е в ход”, сподели кметът Вадим Лиах, представен от Агенция Франс Прес. “В момента са останали 23 000 жители” в Славянск, който имаше към 110 000 жители преди спора, добави той във видео. “Седемнадесет души са починали и 67 са били ранени” от началото на военните дейности. В града подложен на масирани бомбардировки от няколко седмици, “основната инфраструктура към момента действа, само че няма централна водоснабдителна мрежа от месец и една трета от града постоянно е без електричество”, акцентира той.

Вадим Лях твърди, че украинските сили отблъскват опитите на Русия за пробив към Славянск и побратимения му град Краматорск, административен център на следената от Киев част от Донбас. Според него “руснаците не могат да се доближат” до Славянск или да го “обкръжат”, защото са блокирани от украински бойци на към четиридесет километра.
“В момента се води най-бруталната борба сред Славянск и Бахмут”, заключи във вечерното си послание в нощта против четвъртък украинският президент Влодимир Зеленски.

След като завладя Лисичанск в неделя, съветската войска твърди, че съвсем цялата Луганска област е в нейни ръце, което украинците не престават да отхвърлят. “Все още се водят боеве в две села”, сподели по-рано украинският губернатор на региона Сергей Гайдай.

Според Гайдай съветските военни “непрекъснато се пробват да изградят коридори, с цел да трансферират още повече материали” в региона на Донецк. Във вторник те бяха на към 10 километра от Сиверск, който обстрелваха от няколко дни, и затова на към петдесет километра от Славянск.

Руските сили се стремят да завладеят втората провинция на Донбас, тази на Донецк, с цел да окупират по този метод целия минен басейн, който проруските сепаратисти управляват отчасти от 2014 година За да реализират тази цел те би трябвало да завладяват Славянск и Краматорск, двата най-големи града, държани от украинците, напомня Агенция Франс Прес.

В сряда вечерта управляващите в сепаратистката Донецка национална република (ДНР) оповестиха в обществената мрежа “Телеграм”, че две деца са били убити и други три ранени, дружно с трима възрастни, от украински обстрел, ориентиран към Макеевка, покрай Донецк.



Според шефа на съветското външно разузнаване
Плановете на Полша за Украйна са нездравословни за Европейски Съюз


НАТО води хибридна война както против Русия, по този начин и против нашия съдружник Република Беларус, сподели Наришкин.

Ръководителят на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин назова рискови за цяла Европа проектите на Полша да възвърне въздействието си над Западна Украйна, предава РИА Новости.

“Разбира се, че е рисково. Опасно за Украйна, рисково за цяла Европа. Факт е, че има много точки на европейския континент, където съседите безмълвно претендират за територията на прилежащи страни... Следователно, в случай че Полша отвори тази кутия на Пандора, това няма да да се хареса доста на никого “, заключи Наришкин. Според него сходни проекти на Полша могат да повлияят на обстановката на целия европейски континент и да понижат равнището на интернационалната сигурност. Сергей Наришкин съобщи, че след неотдавнашната среща на върха на НАТО е станало явно, че алиансът води хибридна война против Русия и Беларус. Това сподели той пред кореспонденти в Москва след среща с управлението на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус, предава РИА Новости.

“Можем да кажем, че маските са свалени и за нас е явно, че НАТО води хибридна война както против Русия, по този начин и против нашия съдружник Република Беларус”, сподели Наришкин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР