Четири-пет човека от екипа на президента Румен Радев обикаляха вчера

...
Четири-пет човека от екипа на президента Румен Радев обикаляха вчера
Коментари Харесай

Честит празник, орли на правосъдието! Няма да питате!

Четири-пет индивида от екипа на президента Румен Радев обикаляха през вчерашния ден сред публицистите, решили да отразят празника на юристите в Народния спектакъл, и общително предупреждаваха по няколко пъти всеки от нас: Няма да питате за нищо, няма да задавате въпроси, той няма да приказва, никакви въпроси!
Усърдието да предпазят президента от журналистическия интерес беше удивително и меко казано необяснимо. Колеги се питаха за какво, откакто страната ври и кипи от събития и превратности, откакто народът е на улицата и крещи за смяна на системата, Радев не желае да каже и дума. Малко преди появяването на президента, един от пиар пазителите му направи непредвиден „ поклон “ към публицистите, като ги предложения да се реалокират на другия вход, на театъра, с цел да посрещнат височайшата персона. Но подсети: „ Само да го видите. Няма да питате! “. Предложението внесе ужас измежду екипа на Радев и хората му започнаха да спорят между тях дали да го вършат.

През това време медиите се юрнаха към „ тайния “ вход, с цел да щракат водача-обединител. Гардовете бяха непреклонни и не дадоха достъп до него. Така въпросите ни увиснаха във въздуха. Искахме да го попитаме две неща: Първо: Коя е огромната цел на България, която може да сплоти българите? И второ: Защо властимащите в никакъв случай не признават грешките си? Малко по-късно разбрахме, че въпросът е бил напълно на място откакто се разбра, че колата на НСО с първата дама Десислава Радева постоянно е нарушавала закона за придвижване по пътищата, влизайки в насрещното придвижване.

Празникът на юристите продължи по проект с приветствия. Гостуващата в страната на изгряващото слънце Цвета Караянчева същински развесели аудиторията с видеопоздрава си, тъй като до момента в който редуваше благодарности с прослава, очите й видимо шареха по екрана поради аутокюто. Залата прихна при последните й думи: „ Честит празник, орли на правораздаването! “

Докато в Народния спектакъл се снимаха и си разменяха поздрави и целувки, извън неколцина юристи, недопуснати на гала, желаеха оставката на председателката на Висшата адвокатска гилдия Ралица Негенцова. Обясниха, че са обезверени от репресията, която се упражнява към неуместните на властта бранители. За да не пречат на блясъка в жанр „ Оскар “, полицията изрита стачкуващите с предлагането да „ разчистят терена “ и да си стачкуват на дъжда.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР