Четири партии се очертаха като фаворити, докато холандските избиратели решават

...
Четири партии се очертаха като фаворити, докато холандските избиратели решават
Коментари Харесай

Избори в Холандия: Гласоподавателите избират нови лидери в надпревара до шията

Четири партии се обрисуваха като любимци, до момента в който холандските гласоподаватели вземат решение в сряда кой ще поведе страната им в нова политическа епоха.

Гласуването стартира в 07:30 (06:30 GMT), а анкетите допускат конкуренция на шията.

Дясноцентристкият водач Дилан Йесилгьоз е наклеветен да завоюва и да стане първата жена холандски министър-председател.

Но тя е в напрегната конкуренция с антиислямския популист Герт Вилдерс и ляв алианс, воден от някогашния почитан еврокомисар Франс Тимерманс.

Повече от 13 милиона Холандските гласоподаватели имат избор от 26 партии, за които да гласоподават в сряда, а до 17 могат да завоюват места.

Европейските очи наблюдават деликатно тези избори след 13 години на държавни управления при Марк Рюте. Победителят може да се окаже с по-малко от 20% от националните гласове и по-малко от 30 места в 150-местния парламент, невиждано в холандската политика.

Доверете се на държавното управление е на ниски равнища, откакто политически скандал остави хиляди родители неправилно етикетирани като измамници със обществени помощи. Политик, който отстояваше правата им, сътвори центристка партия единствено преди три месеца и към този момент е апетитен за основател на царе.

Новият обществен контракт на Питер Омцигт евентуално ще бъде основно за образуването на идващото съдружно държавно управление. Той сподели дребен интерес към ръководството на страната, само че който и да завоюва, ще се нуждае от поддръжката му.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР