Четири партии биха излъчили представители в Европарламента на изборите догодина,

...
Четири партии биха излъчили представители в Европарламента на изборите догодина,
Коментари Харесай

„Барометър”: 4 партии пращат евродепутати в Брюксел догодина

Четири партии биха излъчили представители в Европарламента на изборите следващата година, демонстрира първият сондаж по тематиката на „ Барометър България”.

Подкрепата за политическите сили на евроизборите наподобяват по този начин: За ГЕРБ биха дали своят вот 35,2%, за Българска социалистическа партия – 28,6%, „ Обединени патриоти” – 16,9%, Движение за права и свободи – 14,9%.

1,8% биха дали своят вот за други политически обединения, а 2,6% декларират, че няма да гласоподават.

Ако тези проценти се запазят до следващата година, това на процедура значи, че в идващия Европарламент ГЕРБ ще има 6-7 места, Българска социалистическа партия ще изпрати в Брюксел 5-6 евродепутати, Обединените патриоти – 3, а Движение за права и свободи ще има 2-3 евродепутати.

Общо страната ни избира 17 от депутатите в Европарламента.

В края на българското европредседателство множеството споделят, че го правят оценка позитивно и го дефинират като потребно за страната – над 62% дават отговор по този метод.
Снимка: btvnovinite.bg

Доверието в държавното управление в края на европредседателството е устойчиво, споделят от „ Барометър” и вършат извода, че за пръв път след едногодишно ръководство българско държавно управление даже бележи растеж в доверието.

Снимка: btvnovinite.bg

Премиерът се радва на утвърждението на 37% от запитаните. Ето и утвърждението за вицепремиерите – Красимир Каракачанов е с 35%, Томислав Дончев – 29%, Екатерина Захариева – 23%, а финален по утвърждение е Валери Симеонов с 15%.

Анализът е на база на резултатите от извършена анонимна анкета от „ Барометър България “ измежду 846 пълнолетни български жители в телефонно изявление в интервала 20-25 юни 2018 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР