Четири паралелки учат дистанционно заради ученици болни от ковид в

...
Четири паралелки учат дистанционно заради ученици болни от ковид в
Коментари Харесай

Карантинираха четири паралелки от пловдивски училища, заради случаи на ковид

Четири паралелки учат отдалечено поради възпитаници заболели от коронавирус в Пловдив. Училищата, в които има доказани случаи на заболели от коронавирусна зараза са деца, ученици на учебните заведения " Константин Кирил Философ ", " Димитър Талев ", ПГАСГ " Арх. Камен Петков " и " Княз Александър I " – по едно дете на клас. Към този миг четири са карантинираните паралелки, които организират онлайн образование, като не са затворени цели учебни заведения.
Прочетете още
Директорката на РУО Иванка Киркова успокои жителите като  заяви пред кореспондент на TrafficNews , че няма нищо изключително, както и че това са ограниченията, които се ползват за ограничаване на разпространяването на вирусната зараза.

Допълни още, че отдалеченото образование ще продължи за малко - към една седмица.

Тази година шефовете на образователните заведения не са длъжни да афишират в уеб страниците на учебните заведения, когато има заболели от ковид и учениците са минали на образование от разстояние в електронна среда.

От РЗИ пък обявиха, че към този миг няма случаи на коронавирус в детските градини и ясли.

" Не се постанова използването на кой знае какви ограничения. Причината поради която се карантинират паралелките, е тъй като се работи по отношение на законовите разпореждания, които са въведени в дейната коронавирус рецесия, тъй като законът не е изменен, а ние сме длъжни да го използван ", показа пред медията ни пък Началникът на отдел „ Противоепидемичен надзор “ доктор Таня Учорджиева.

Тя добави, че наложителната карантина за болния е седем календарни дни, а за контактните му е пет. Следващата седмица учениците ще са на учебно заведение, добави тя.

По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания за интервала от 27 септември до 3 октомври са регистрирани 1576 случая на COVID-19. Спрямо миналата седмица са регистрирани с 503 случая повече. За цитирания интервал публично взетите проби са също са повече – с 2552. Броя на позитивни проби пораства и доближава близо 15%. По последни данни най-често боледуват хора във възрастова група от 70 години и повече. Смъртността остава почти същата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР