Четири паралелки на 1000 в страната са карантинирани от началото

...
Четири паралелки на 1000 в страната са карантинирани от началото
Коментари Харесай

Красимир Вълчев коментира притесненията заради COVID-19 в училищата

Четири паралелки на 1000 в страната са карантинирани от началото на образователната година. Това разяснява във Варна просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 във връзка възходящите случаи на COVID-19 в учебните заведения.

"Заразените са надлежно 0,01 процентот учениците и 0,09 % от учителите, без да се считат 16-е учители в Габрово, които са първия клъстер в образователно заведение на болестта ", заключи той, представен от БНР.

Министърът разяснява, че присъственото образование ще остане, а електронно ще се образоват единствено контактните на инфектираните паралелки и възпитаници.

Учителите, които са диагностицирани с позитивна проба за COVID-19, са 84, удостовери Вълчев. Той сподели, че е допустимо да има заразяване на броя и на учениците. Но не можело да се каже, че това се дължи на началото на образователната година. Вълчев уточни, че се ревизира дали в Габрово става въпрос за клъстер.

Красимир Влъчев участва на формалната гала във връзка приключването на строителните действия на ремонта на Варненската комерсиална гимназия „ Г.С.Раковски”, по-късно той ще се срещне с ректорите на висшите образователни заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР