Четири отбора, двадесет и четири мача до края и само

...
Четири отбора, двадесет и четири мача до края и само
Коментари Харесай

Какво предстои в горещата битка за топ 4 в Англия

Четири тима, двадесет и четири мача до края и единствено две свободни места. Освен зрелищна битка за купата сред " Манчестър сити " и " Ливърпул " един от най-вълнуващите сезони във Висшата лига ще предложи и не по-малко яростна борба за присъединяване в Шампионската лига.

" Тотнъм ", " Арсенал ", " Челси " и " Манчестър юнайтед " се събрани в едвам три точки преди последните шест кръга от сезона. В същото време и четирите тима не престават присъединяване си в европейските клубни шампионати. За " Тотнъм " и " Юнайтед " предстоят четвъртфинални конфликти в Шампионската лига, а за " Арсенал " и " Челси " - в Лига Европа.

И до момента в който " Арсенал " и " Челси " имат два действителни шанса да стигнат до най-силния клубен шампионат, обстановката е много по-различна за " Тотнъм " и " Юнайтед ". Те имаха доста тежък чоп - надлежно " Манчестър сити " и " Барселона ", и място в топ 4 на Висшата лига наподобява без конкуренция, в случай че желаят да играят в Шампионската лига и през идващия сезон.

" Тотнъм "

Само за месец " Тотнъм " се трансформира от кандидат за купата в заплашен да остане отвън Шампионската лига. " Шпорите " се намираха в серия от пет следващи мача без победа (четири загуби и едно равенство), преди в сряда да открият новия си стадион с триумф против " Кристъл палас ".

Добрата вест за " Тотнъм " е, че имат четири семейства в оставащите си шест мача. Най-тежкото тестване за отбора на Почетино ще бъде посещение на " Манчестър сити " на 20 април. В другите си пет дуела лондончани имат за противници тимове отвън челната деветка.

Фотогалерия: Пищното разкриване на новия стадион на "Тотнъм " >

Формата на " Тотнъм " е надалеч от нормалното равнище, а място за неточности до края съвсем няма. " Шпорите " обаче към момента наподобяват като третия най-солиден и добре отракан тим този сезон и остават любимец за място в първата четворка.

" Много съм убеден, че ще най-после ще приключим в топ 4. Вярвам в играчите си. Тези футболисти, този екип и несъмнено всеки един отдел в този клуб заслужават да бъдем в Шампионската лига, тъй като работим извънредно крепко, с цел да го реализираме ", сподели Почетино след мача с " Палас ".

" Арсенал "

" Арсенал " предстоящо имаше съмнения през сезона, само че продължава да прогресира под управлението на Унай Емери. Само за 31 мача " артилеристите " изравниха точковия си актив за целия минал сезон, който беше последният от ерата " Арсен Венгер ".

Лондончани се един от най-силните домакини този сезон - 44 точки от 17 мача. Повече е спечелил само първенецът " Манчестър сити " (48). В понеделник " Арсенал " изравни 21-годишен връх, откакто реализира десета поредна победа вкъщи.

Тимът на Емери към момента изпитва компликации като посетител - 19 точки от 42 вероятни. До края на сезона за лондончани предстоят пет гостувания и единствено две семейства. Въпреки това актуалната форма и програмата дават мотиви за оптимизъм.

 Какво следва в горещата борба за топ 4 в Англия
© Associated Press

" Арсенал " завоюва седем от последните си девет мача във Висшата лига, като записа победи против " Челси " и " Юнайтед " и тъждество с " Тотнъм ", а единствената загуба беше против " Сити ".

В същото време, за разлика от останалите забъркани в борбата за място в Шампионската лига, " артилеристите " няма да играят с нито един тим от топ 6 до края на сезона. Освен това те са изиграли мач по-малко от другите три кандидата.

" Арсенал " впечатлява в офанзива с 65-те си маркирани попадения. С повече са единствено " Сити " (83) и " Ливърпул " (72). Големият проблем на тима остава отбраната. Откакто обаче Емери стартира да залага на трима централни бранители, обстановката много се усъвършенства - две следващи сухи мрежи и три в последните пет мача.

" Челси "

" Челси " стартира чудесно първия си сезона под управлението на Маурицио Сари. След това обаче изпадна в сериозна рецесия, като даже се заприказва за уволняване на Сари. Според мнозина той не съумява да прокара своите хрумвания и не употребява вярно играчите, с които разполага.

Италианският треньор продължава да е под огромно напрежение и бъдещето му на " Стамфорд бридж " е под въпрос. Част от почитателите даже приканиха за освобождението му през уикенда, когато тимът губеше с 0:1 при гостуването си на закъсалия " Кардиф " (2:1).

Въпреки това " Челси " към момента имат действителен късмет за европейски трофей и класиране в топ 4. Сините обаче имат и може би най-тежката стратегия измежду четирите тима. Те би трябвало да гостуват на " Ливърпул ", " Юнайтед " и " Лестър " в последния кръг, а домакинските им мачове също крият заплаха.

" Манчестър юнайтед "

Откакто размени Жозе Моуриньо през декември, Оле Гунар Солскяр възроди " Манчестър юнайтед " и очакванията за място в топ 4. " Червените дяволи " изоставаха с 13 точки от четвъртата позиция, а в този момент са единствено на две.

" Юнайтед " даже можеше да излезе трети, само че във вторник загуби от " Уулвърхемптън ". " Вълците " нанесоха втори удар по упоритостите на " алените дяволи ", откакто в средата на март ги изхвърлиха от Купата на Англия.

На хартия отборът на Солскяр има най-тежката стратегия до края. В рамките на седмица - от 21 до 28 април - " Юнайтед " ще гостува на " Евертън " и ще посрещне " Манчестър сити " и " Челси ".

 Какво следва в горещата борба за топ 4 в Англия
© Associated Press

Ако бъдат в топ 4 след тази тежка серия, " алените дяволи " ще могат да дишат доста по-спокойно, тъй като в последните два кръга от сезона играят против изпадналия " Хъдърсфилд " и " Кардиф ", който евентуално по това време също ще е изпаднал.

" Трябваше да вземем тези три точки (срещу " Уулвс " ) и можехме да го създадем. Сами сме си отговорни. Играхме задоволително добре и имахме положения да спечелим. Представянето ни заслужаваше победа, само че това е футбол, а не математика ", сподели Солскяр след мача с " Уулвс ".

" Преди паузата за националните тимове споделих, че се нуждае от 18 точки в последните осем мача, с цел да влезем в топ 4. Взехме три против " Уотфорд ", тъй че ни трябват 15 в оставащите шест мача. Няма място за повече загуби ", добави норвежецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР