Четири от шестте села в община Криводол, които участваха на

...
Четири от шестте села в община Криводол, които участваха на
Коментари Харесай

Ето кой застава начело на селата в Криводолско

Четири от шестте села в община Криводол, които участваха на локалните избори, си имат кметове след първия тур, научи BulNews.bg.
Начело на Градешница си остава досегашният властник Любомир Младенов. Подкрепеният от партия ГЕРБ претендент е спечелил поддръжката на 54.55% от гласоподавателите.
Нов остарял кмет имат и в Краводер. Това е самостоятелният Илия Перчинков, който има 52.47% от гласовете на хората.
Убедителна победа е завоювал и дългогодишният кмет на Лесура Евгени Димитров от Българска социалистическа партия. За него бюлетини са пуснали 80.71% от всички дали своят вот.
Единственият претендент за кмет на село Ракево бе досегашният кмет Малин Тончев. Въпреки че няма конкуренция, той е получил забележителна поддръжка от 682-ма свои съселяни. Единствената друга алтернатива – „ Не поддържам никого “, са избрали едвам 23-ма души.
Балотажи ще има в останалите две села от община Криводол. В Галатин борбата ще бъде сред настоящия кмет Петър Георгиев от Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Гешев от Обединение „ Демократична България “. Разликата сред тях е едвам 9 гласа - 149 на 140 в интерес на първия. В процентно съответствие това са 36.43 на 34.23 на 100 от всички бюлетини.
Нов кмет сигурно ще имат в Пудрия. Досегашният властник –подкрепеният от ГЕРБ Дилян Димитров, е събрал минимум от тримата кандидати в конкуренцията. На балотаж отиват Найден Димов от БДЦ с 36.87% и Петя Георгиева от Българска социалистическа партия с 32.77%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР