Четири от седемте известни човешки коронавируса причиняват сезонни епидемии като

...
Четири от седемте известни човешки коронавируса причиняват сезонни епидемии като
Коментари Харесай

Кога ще е пикът на епидемията от коронавирус в Европа - нова прогноза

Четири от седемте известни човешки ковид предизвикват сезонни епидемии като грипа. Това умозаключение направиха учени от Факултета за публично здраве в университета на Мичиган в Съединените щати, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата MedicalXpress.
Фактът, че множеството случаи са регистрирани през зимните месеци, може да демонстрира времето на евентуалния пик на пандемията, настояват създателите на проучването, написа БГНЕС.
През 2010 година учените започнаха да наблюдават разпространяването на четири човешки ковид (OC43, 229E, HKU1 и NL63), които, когато заразят човек, предизвикват леки признаци. В момента учените наблюдават разпространяването на SARS-CoV-2.
Повечето случаи на ковид са регистрирани от декември до април-май, като пик се следи през януари-февруари. Само 2,5% от случаите се случват сред юни и септември. А евентуално сегашната пандемия ще доближи пик в Европа през третата седмица на април, като се чака общият брой на жертвите на Стария континент да е над 151 000 души.
Сезонните коронавируси са свързани със SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19, само че към момента не е ясно дали новият ковид ще се държи по този метод, се споделя в известието.
Междувременно изследване на университета в Гьотинген, Германия, сочи, че в действителност сега публично доказаните случаи на заболели от ковид са единствено най-много 15% от действителните. В Съединени американски щати, настояват създателите, би трябвало да има повече от 10 млн. души с диагноза ковид, в Испания - над 5 млн., в Италия - към 3 млн., а в Англия - 2 млн. За изчисленията си откривателите употребявали равнището на смъртност от COVID-19 и междинното време от заразяването до леталния излаз
Още: " Съединени американски щати не престават с отрицателните върхове на тематика " ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР