Четири от осемте деца със симптоми от 1б група на

...
Четири от осемте деца със симптоми от 1б група на
Коментари Харесай

Четири деца от детска градина в Русе са с коронавирус

Четири от осемте деца със признаци от 1б група на детска градина „ Звездица 2 “ в Русе са с позитивни резултати от направените им PCR проби за ковид, оповестиха от Областна администрация.
Децата са в положително общо положение и по тази причина са оставени под домашна изолираност. Те са на възраст сред 2 години и 9 месеца и 3 години и 4 месеца, като едно от децата е село Кошов, излиза наяве от постоянната информация на Регионалната здравна ревизия.
Припомняме, че още през вчерашния ден от Областния действен щаб беше оповестено, че осем деца, които са със признаци, сходни на тези при COVID-19 и са посещавали детската градина ще бъдат изследвани.
Също по този начин още две други деца, които са братчета на две от изследваните осем деца и също имат недоволства, бяха изследвани през вчерашния ден. Техните резултати са негативни. Така, инфектираните от детската градина са петима - четири деца и една учителка.
Епидемиологичното изследване продължава, като поставените понастоящем под домашна изолираност са 27 души, от които 25 деца. Ако още някое от децата или техните родители проявят признаци, то те незабавно ще бъдат изследвани.
За последните 24 часа има открити и други три случая на коронавирусна зараза в региона. Става дума за 46-годишен мъж от Щръклево, както и за мъж и жена на 76 и 78 години от Русе. Те също са без съществени недоволства и за момента остават под домашна карантина.
От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в региона станаха 395, като понастоящем дейните случаи са 45. От тях 13 са на болнично лекуване, а 32-ма са под домашна изолираност.
При дейните случаи се следи съвсем равно разпределени сред мъжете и дамите - 49% са мъжете, а дамите са 51%, което като численост е надлежно 22 и 23. Що се касае до разпределението при всички болни от началото на пандемията, то 226 са дамите, а мъжете са 169, което в проценти е респективно 57% и 43%.
За миналите 24 часа има и още трима излекувани пациенти, което значи, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са към този момент 329. Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР