Четири олимпийски квоти ще гонят българските щангисти на предстоящите олимпийски

...
Четири олимпийски квоти ще гонят българските щангисти на предстоящите олимпийски
Коментари Харесай

Щангите се хвърлят за четири олимпийски квоти

Четири олимпийски квоти ще гонят българските щангисти на идните олимпийски квалификационни шампионати. С шансове за присъединяване на Игрите в Токио са Божидар Андреев, Ангел Русев, Юндер Бейтула и Стилиян Гроздев.

Първото тестване за тежкоатлетите през 2020 година трябваше да бъде в Иран.

" Още не знаем дали ще пътуваме, поради ситуацията - разкри пред " България Днес " селекционерът Иван Иванов. - Извадихме визи, само че в случай че гърмят, нямаме работа там. Ще вземем дефинитивно решение тази седмица. "

Неучастието в Иран ще промени проекта на щангистите. Те ще компенсират конкуренцията с шампионат в Колумбия (18-23 март). Преди това ще подвигат в Малта, където също ще се събират точки за ранглистата.

Според новата система за класиране на олимпийски игри най-хубавите тежкоатлети се борят за квоти посредством серия от квалификационни шампионати. Гарантирано място за всяка категория имат първите осем в ранглистата.

" Божидар Андреев е най-добре, тъй като е позициониран в челото на две от категориите - до 73 и до 81 кг - изясни Иван Иванов. - За олимпиадата ще взе участие в долната теглова дивизия, а по-късно ще качва нагоре. За страдание, при дамите нямаме шансове. "

В момента най-хубавите български щангисти са на високопланинската база Белмекен за финалните стадии от подготовката.
" България през днешния ден "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР