Четири огромни дизелови локомотива, сякаш излезли от холивудската лента "Влакът

...
Четири огромни дизелови локомотива, сякаш излезли от холивудската лента "Влакът
Коментари Харесай

Влакът беглец се появи на гара Илиянци

Четири големи дизелови локомотива, като че ли излезли от холивудската лента "Влакът дезертьор ", от дни престояват на логистичен терминал на гара Илиянци.

Всъщност, машините се оказа, че са част от парка на комбинат "Кремиковци " и са продадени на нов притежател, който ще им извърши ремонт, след което ще работят още веднъж по ЖП мрежата на България.

Локомотивът, със заводско обозначение "ТЭМ2Б " е по американски лиценз, даден като част от репарационния механизъм за присъединяване на Русия във Втората международна война. След като, руснаците стартират лицензното произвеждане, те влагат огромен брой усъвършенствания, които вършат ТЭМ2 локомотив с ненадминати за времето си параметри и изключителна еластичност във връзка с обслужването на влакове.

Той става избирам, освен в страните от Оперативно-наблюдателно дело, само че даже и в далечни страни от Изтока поради огромната си теглителна мощ и ниската разчетна скорост от едвам 14 км/чак, която му разрешава да тегли товар от над 2500 тона при надолнище от 20%.

"Стари кучета " в системата на БДЖ описват, че по времето, когато комбинат "Кремиковци " работеше, не един път, локомотив от този вид е помагал на товарните влакове на БДЖ да качат големия надолнище от гара Кремиковци към гара Обединена, която обслужвала комбината.

Текст и авторски фотоси: Марио Евстатиев

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР