Четири нови случая на лаймска болест са регистрирани в област

...
Четири нови случая на лаймска болест са регистрирани в област
Коментари Харесай

Четири нови случая на лаймска болест са регистрирани в Габрово само за седмица

Четири нови случая на лаймска болест са регистрирани в област Габрово единствено за седмица. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново специалисти от Регионалната здравна ревизия.
Едното инфектирано лице е от Габрово, а другите три – от Севлиево. Това са следващите случаи на лаймска болест през последния месец, като инфектираните лица са общо 9. Предходната седмица бяха регистрирани два нови случая, в седмицата от 9 до 15 юли бе регистриран един случай, а от 2 до 8 юли бяха инфектирани две лица.
Лаймската болест е тежко протичащо заболяване. Лекува се мъчно и визира целия организъм. Заболяването най-често се предизвиква от захапване от кърлеж. Със стоплянето на времето инсектите се популяризират доста по-бързо. Според експертите не може да се приказва за взрив, само че все пак те насочиха съществени рекомендации за предотвратяване от насекомите. За да се предпазим от кърлежи е хубаво да носим светли облекла при разходка в природата, по опция с дълги крачоли и ръкави. Хубаво е да се употребяват репеленти. Задължително е след разходка навън да се ревизира тялото си впити кърлежи. Експертите поучават при захапване от кърлеж неотложно да се търси подпомагане на медицински експерт.
През миналата седмица на територията на област Габрово са регистрирани и обичайните за сезона ентероколити, като са регистрирани осем случая. Заболеваемостта в област Габрово в седмицата от 16 до 22 юли е била 66,67% на 10000.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР