Четири нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенско през

...
Четири нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенско през
Коментари Харесай

Една от новозаразените жени в Русенско е със загуба на обоняние и вкус

Четири нови случая на ковид са регистрирани в Русенско през последното денонощие. Това оповестиха от Областния действен щаб в крайдунавския град.

Освен кмета на Русе Пенчо Милков, с коронавирусна зараза са диагностицирани и три дами - на 26, на 58 и на 73 години.

Кметът на Русе Пенчо Милков е с ковид

26-годишната жена е с нараснала температура до 37.5 градуса от началото на месеца, а от пет дни е със загуба на подушване и усет. Между 3 и 5 юли т.г. е била на отмора в Родопите. Жената е безработна.

58-годишната жена се оплаква от изнемощялост, кашлица и болки в гръдната област, само че е без нараснала телесна температура. Симптомите й са от 4 юли тази година. И двете дами все още са на домашно лекуване.

73-годишната жена е от седмица с изнемощялост, зной, кашлица и температура до 38 градуса, а през вчерашния ден е била призната в отделението за лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19 на Университетската болница "Медика " в Русе. Състоянието й е приблизително тежко, като има и съпътстващи болести - хипертония и диабет.

От Областния действен щаб осведомят, че общият брой на диагностицираните с ковид от Русенско към този момент е 40. Активните случаи са 23. От тях все още девет души са настанени в болнично заведение, а 14 са на домашно лекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР