Четири нови случая на коронавирус са регистрирани в Русе през

...
Четири нови случая на коронавирус са регистрирани в Русе през
Коментари Харесай

Футболист е сред новозаразените с коронавирус в Русе

Четири нови случая на ковид са регистрирани в Русе през последното денонощие, оповестиха от Областния действен щаб в крайдунавския град.

Сред тях е 19-годишен футболист от Дунав, който от 4 юли т.г. има недоволства - главоболие, настинка, загуба на подушване и нараснала температура до 38.5 градуса. За момента е в устойчиво положение и се намира под домашна карантина.

РЗИ-Русе упрекна в безнаказаност кмета Пенчо Милков

От Областния действен щаб осведомят, че има и втори футболист с позитивна проба, само че той ще бъде под карантина в град София, където се води по адрес.

Останалите трима инфектирани от Русе са 67-годишен мъж и две дами - на 58 и на 66 години. И тримата нямат епидемиологична връзка между тях и не са контактни на някои от оповестените до момента. Те са настанени за лекуване в Белодробната болница в града с двустранна бронхопневмония.

От Областния действен щаб в Русе осведомят, че изследваните чиновници от общинската администрация, сложени под карантина, защото са имали контакт със инфектирания с ковид кмет Пенчо Милков, са с негативни резултати от направените им PCR-тестове.

Всички чиновници на Община Русе са здрави

От там осведомят още, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско към този момент е 50. Активните случаи са 32, като 11 са настанени в болница, а 21 са на домашно лекуване.

От щаба оповестяват, че през вчерашния ден от Белодробната болница в Русе е изписана 81-годишна пациентка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР