Четири нови бързоходни моторни лодки получи днес военноморският ни флот.

...
Четири нови бързоходни моторни лодки получи днес военноморският ни флот.
Коментари Харесай

Военноморският флот получи 4 нови високоскоростни лодки от САЩ

Четири нови бързоходни моторни лодки получи през днешния ден военноморският ни флот. Плавателните съдове на стойност 2 млн. $ са дарени от Съединени американски щати. 14 наши военнослужещи към този момент имат документи за приключен курс за употребата им.

Бързоходните лодки и катерът са снабдени с радиолокационна и хидроакустична станция, камери за нощно и топлинно виждане. На тях може да се инсталира и тежко автоматизирано оръжие.
Контраадмирал Митко Петев - пълководец на Военноморските сили: Използвайки качествата на вертолетите " Пантер " и тези високоскоростни лодки, към този момент имаме цялостен комплект от качества за бързо реагиране на море.
Екипажите им са минали особено образование у нас и в Съединени американски щати.
Лейтенант Георги Христов: Развива скорост до 35 - 40 възела според от положението на морето. Много са постоянни, настрана дъното им е V-образно, което в допълнение способства за стабилността и наслаждение е да ги караш.  © Българска телеграфна агенция
Лодките могат да се употребяват при военни учения, избавителни акции, за наблюдаване и ескортиране на кораби и товари.
Ерик Рубин - дипломат на Съединени американски щати в България: Оборудването ще подкрепи България да задоволи личните си потребности по отношение на сигурността и да подкрепи всички останали страни в Черноморския район.
Плавателните съдове ще могат да се употребяват и за здравна евакуация на постради хора, както и в битката с незаконната миграция по море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР