Четири нощни автобусни линии ще кръстосват София от 7 април

...
Четири нощни автобусни линии ще кръстосват София от 7 април
Коментари Харесай

Нощният транспорт в София тръгва по Великден

Четири нощни автобусни линии ще кръстосват София от 7 април - ден преди Великден. Те ще свързват съществени квартали на града, а маршрутите им ще се пресичат на пл. " Княз Ал. Батенберг ". Нощните рейсове ще се движат от 0 до 4 часа, а картата за тях ще е 2 лв. на пасажер.

Това заяви зам.-кметът по превоза в Столичната община Евгени Крусев в петък.

Нощните линии ще са обозначени с N и съответния номер от 1 до 4. Автобусите по първата линия ще се движат от ж.к. " Люлин " 1 и 2 до " Младост 4 ". Вторият маршрут е от " Обеля " през " Надежда " до " Студентски град ". Трета линия ще свързва ж.к. " Овча купел " 2 и кв. " Левски ", а четвъртата ще е от " Дружба 2 " до кв. " Гоце Делчев ".

Четирите маршрута имат обща спирка - на пл. " Княз Ал. Батенберг ". Там те ще остават по 5 минути, с цел да могат пасажерите да се трансферират от една линия на друга, в случай че желаят. Автобусите по 4-те маршрута ще минават през 40 минути.


Илюстрация: Столична община

Пътуването през нощта ще коства 2 лв., а картата ще се продава от кондуктор във всеки рейс, който ще отбелязва датата, на която е купена. Абонаментните карти за останалите линии от градския превоз няма да важат през нощта, защото в цената им било включено единствено пътуването по дневните направления.

Нощният превоз ще се движи пробно до края на годината и разноските за него се пресмятат на 900 000 лв.. Ако опитът е сполучлив, рейсовете през нощта ще останат за непрекъснато.

От общината чакат линиите да се употребяват от хора с " деен обществен живот ", задгранични туристи и от хора, които работят през нощта. Проучване на локалната власт посочило, че 30% от аутсорсинг и ИТ фирмите имат потребност от превоз за чиновниците си през нощта. Щяло да се приказва с тях вместо ваучери за таксита да купуват на чиновниците си карти за нощните рейсове.

Това е следващият опит на общината да пусне градски превоз през нощта. Преди няколко години в града имаше три такива линии, чиято пресечна точка беше пред Народната библиотека. Интервалите им на придвижване обаче не бяха синхронизирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР