Четири наказателни процедури срещу България е започнала през юли Европейската

...
Четири наказателни процедури срещу България е започнала през юли Европейската
Коментари Харесай

Наказателни процедури срещу България заради делфини, лабораторни мишки, сгради и сигнали за нарушения

Четири наказателни процедури против България е почнала през юли Европейската комисия, излиза наяве от оповестена в петък информация https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/INF_22_3768 за започнатите против страните членки процедури.

За нашата страна те са в региона на правораздаването, енергетиката и околната среда.

Страната ни е призована да приложи ограничения за попречване на " инцидентния " улов на предпазени типове от риболовните кораби. България не е подхванала дейности против безпокойството на делфините и морските прасета в зоните по " Натура 2000 ", и не е направила съответно следене на улова на тези предпазени типове в Черно море. Сега екоминистерството има два месеца период да даде приемлив отговор на Европейска комисия какво е направила по въпроса, другояче Брюксел ще продължи по-нататък с наказателната процедура.

Комисията приканва също по този начин България да вкара ограничения за отбрана на лабораторните животните и да уточни потреблението на химикалите за умъртвяването им и за повторното потребление в процедури, както и за решенията за издаване на позволения за планове и отнемането на позволения.

България също по този начин не е въвела напълно европейските правила за отбраната на подателите на сигнали за нарушавания на общностното право. Крайният период за това е изминал на 17 декември 2021 година, а през януари тази година комисията е изпратила на 24 страни писма за увещание. От тях 15 страни, измежду които и нашата, към момента не са приели нужните ограничения и разполагат със период от два месеца, с цел да отговорят. Ако отговорите не са приемливи, Европейска комисия може да реши да насочи въпроса до Съда на Европейски Съюз, се показва в известието.

България също по този начин не е въвела напълно европейските правила за енергийните качества на постройките, което е трябвало да стане до 10 март 2020 година Два месеца по-късно страната ни е известена за забавянето, само че нищо не е подхванато и в този момент има два месеца да се поправи, другояче отива пред Съда на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР