Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото

...
Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото
Коментари Харесай

Едва 4 на 1000 паралелки в страната са карантинирани

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на образователната година, инфектираните са надлежно 0,01 % от учениците и 0,09 % от учителите, без да се считат 16-те учители в Габрово, които са първия клъстер в образователно заведение на болестта. Това заяви във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от БГНЕС.

Той разяснява, че присъственото образование ще остане, а електронно ще се образоват единствено контактните на инфектираните паралелки и възпитаници:

„ Не предвиждаме изцяло прекосяване на системата към образование в електронна среда. Това, което обсъдихме и избрахме през лятото, прочее във всички страни се случва, е превключване. Превключване за обособени паралелки, уповавам се да няма за цели учебни заведения, цели общини и цели области. Имаме четири на хиляда карантинирани паралелки, т.е. четири не учат краткотрайно или краткотрайно учат в електронна среда, 996 си учат в учебното заведение. Ако се запазят тези среднодневни стойности чакаме този % да се повиши най-много до един %. Да се надяваме, че няма да имаме доста увеличение на общия брой на инфектираните. Министерството на здравеопазването сподели, че ще има прагови стойности, при които те се дават наставления за прекосяване към образование на електронна среда, само че те ще бъдат доста по-високи от сегашните “.

Просветният министър участва на формалната гала във връзка приключването на строителните действия на ремонта на Варненската комерсиална гимназия „ Г. С. Раковски ”, по-късно той ще се срещне с ректорите на висшите образователни заведения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР