Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото

...
Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото
Коментари Харесай

4 на 1000 паралелки са под карантина от началото на учебната година

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на образователната година. Това събщи във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от БНР.

По негови думи инфектираните са надлежно 0,01% от учениците и 0,09 % от учителите. Данните обаче не включват които са първото огнище в образователно заведение у нас.

Вълчев съобщи, че присъственото образование ще остане, а електронно ще се образоват единствено контактните на инфектираните паралелки и възпитаници. Не се предвиждало изцяло прекосяване на системата към електронно образование.
 16 учителки в Габрово са с COVID-19
16 учителки в Габрово са с COVID-19

Най дребните – от I до III клас, ще учат в класните стаи

Министърът разясни, че е бил определен разновидността с превключване за обособени паралелки. Той изрази вяра то да не се постанова за цели учебни заведения, общини и области.

" Имаме четири на хиляда карантинирани паралелки, т.е. четири не учат краткотрайно или краткотрайно учат в електронна среда, 996 си учат в учебното заведение. Ако се запазят тези среднодневни стойности, чакаме този % да се повиши най-много до един % " , разяснява Вълчев. Той уточни, че ще има прагови стойности, при които ще се дават наставления за прекосяване към образование в електронна среда. Те обаче щели да бъдат доста по-високи от сегашните.

Във Варна министърът участва на формалната гала във връзка приключването на строителните действия на ремонта на Варненската комерсиална гимназия " Г. С. Раковски ", а по-късно денем ще се срещне с ректорите на висшите образователни заведения.
 81 възпитаници и 70 учители са с COVID-19 от началото на образователната година
81 възпитаници и 70 учители са с COVID-19 от началото на образователната година

Под карантина са 127 паралелки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР