Четири мощни експлозии са разтърсили тази сутрин центъра на Киев.

...
Четири мощни експлозии са разтърсили тази сутрин центъра на Киев.
Коментари Харесай

Четири мощни експлозии в Киев

Четири мощни детонации са раздрусали тази заран центъра на Киев.

За първи път, откогато наесен Русия стартира периодически масирани ракетни удари против украинската столица и други обитаеми места в страната сирените за въздушна заплаха са прозвучали след ударите, а не преди тях. 

Началникът на администрацията на президента Володимир Зеленски – Кирило Тимошенко – заяви в обществените мрежи, че е изумена сериозна инфраструктура. Той прикани киевчани да се насочат допустимо най-бързо към укритията.

Кметът Виталий Кличко от своя страна написа в Телеграм, че гърмежите са в Днипровския регион на Киев и прикани жителите на града да се приберат в бомбоубежищата.

По-рано от украинската войска оповестиха, че детонациите в Киев не са сигнал за започваща нова съветска атака от север, т.е. от Беларус.

След 10 часа тази заран въздушна паника е била оповестена както в Киевска област, по този начин и към Чернигов, Полтава, Суми. И в следените от Украйна елементи на Донецка област.

Според регионалния шеф на Николаев, представен от Ройтерс - управляващите там са засекли излитането на десетки съветски бомбардировачи Ту-95 и Ту-22.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР