Четири мобилна екипа на Столична община ще ваксинират възрастните хора,

...
Четири мобилна екипа на Столична община ще ваксинират възрастните хора,
Коментари Харесай

Мобилни екипи в София ще ваксинират възрастните хора, настанени в домове

Четири мобилна екипа на Столична община ще имунизират възрастните хора, които са настанени в обществени институции. Причината – част от тях са заболели и неподвижни.

Имунизацията ще се прави по авансово деклариран лист, изясни Красимир Димитров от „ Аварийна помощ и превенция” за bTV. Той добави, че четирите групи ще се състоят от доктор, здравна сестра, както и двама чиновници на „ Аварийна помощ и превенция”.

Снимка: btvnovinite.bg

След като получат описите на искащите възрастни да се ваксинират, екипите ще отидат до РЗИ за взимане на имунизациите, а по-късно и към въпросните домове. Ваксинацията ще стартира по едно и също време, като проектът е за 2 дни всички искащи да се имунизират.

Снимка: btvnovinite.bg

И още – във всеки един дом ще има обособена манипулационна. В множеството, това ще е медицинския пункт. Там ще е и самото имунизиране. За хората, които са лежащо заболели – имунизацията ще се прави в стаята след обзор от доктор.

Пред всеки дом ще има и в допълнение екип на незабавна помощ, както и екип с оборудвана санитарна кола за спешна помощ.

Освен общинските домове за възрастни в София, при предпочитание могат да се включат и частните. При потребност – още 4 екипа могат да се включат в по този начин нареченото „ мобилно ваксиниране”.

Снимка: btvnovinite.bg

Спрямо данните на общината над 700 души живеят в общинските обществени институции. Домовете са 4. От началото на месец август до края на 2020 година болните жители там са 153, а личният състав – 53. Към момента инфектирани няма.

Въпреки че се намират хора, които са срещу имунизацията, съгласно общината множеството жители я утвърждават и биха се ваксинирали.

А за сигурност в домовете са взети и спомагателни ограничения – по-честа стерилизация и възбрана за влизането на външни лица.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР