Четири милиарда и половина евро е стокообменът между България и

...
Четири милиарда и половина евро е стокообменът между България и
Коментари Харесай

4,5 млрд. евро е стокообменът между България и Италия

Четири милиарда и половина евро е стокообменът сред България и Италия през 2017 година, което прави италианската страна втори търговско-икономически сътрудник на страната ни за миналата година.Това съобщи заместител - министърът на стопанската система Лъчезар Борисов в речта си при показване на Бизнес гайд за страната ни, направен от Конфиндустрия България. На събитието за показване на справочника, който да подкрепи италианските вложители да се срещнат с икономическата конюнктура в България, участваха още посланика на Италия Стефано Балди, ръководителят на Конфиндустрия България Мария Луиза Мерони, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, както и бизнесмени от разнообразни браншове.

"Италианската страна е на 4-то място в класацията на водещите вложители у нас за последните 20 години. Според анкети на други задгранични търговски камари 90% от вложителите стъпили към този момент в България биха реинвестирали в страната ни, което е доказателство за възстановяване на бизнес климата. Предвиждаме икономическият напредък през тази година да доближи 4%, както и 10% действителен растеж на вложенията през 2018 година “, акцентира Борисов.

Мария Луиза Мерони уточни, че Изданието може да послужи на всеки един бизнесмен, който ще влага в България да получи повече информация. По думите й Бизнес гайдът ще бъде като справочник за вложителите които желаят да развиват активност тук, като показва стопански финанси и капиталовите благоприятни условия в страната.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР