Четири милиарда души са в самоизолация заради епидемията. Животът обаче

...
Четири милиарда души са в самоизолация заради епидемията. Животът обаче
Коментари Харесай

Защо в някои страни в Азия животът следва нормалния си ход

Четири милиарда души са в самоизолация поради епидемията. Животът обаче следва релативно естествен ход в Тайван, Южна Корея или Хонконг, три от първите наранени територии, с помощта на подхванати овреме енергични ограничения за неутрализиране на рецесията, оповестява Франс прес.

Първоначално можеше да се намерения, че Тайван го чака най-лошото при появяването на новия ковид у китайския му комшия, който му е най-големият търговски сътрудник.

Три месеца по-късно обаче равносметката на острова е 376 доказани инфектирани и петима умряли. Ресторантите, питейните заведения, учебните заведения, магазините и офисите не престават да работят.

Страната, чийто вицепрезидент е епидемиолог, взе решителни ограничения в самото начало на рецесията, с цел да спести на популацията си доста по-мъчителни няколко седмици по-късно.

" Страни като Тайван са за образец. Те няма да познаят нито санитарното задължение, нито икономическите последствия, които ще понесат други страни ", похвали страната по Фокс нюз тази седмица създателят на Майкрософт Бил Гейтс, който отпусна милиарди долари за намирането на ваксина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР