Четири месеца, след като влезе във властта и пет месеца,

...
Четири месеца, след като влезе във властта и пет месеца,
Коментари Харесай

След като влезе във властта, ПП става центристка партия, която ще живее в интернет

Четири месеца, откакто влезе във властта и пет месеца, откакто победи на парламентарните избори, " Продължаваме промянава " става центристка партия, разчитаща на гласовете на тези, на които са омръзнали обичайните партии и които желаят проевроатлантическа партия, само че и обществена партия, герой с корупцията.

Подробният прочит на Учредителната ѝ декларация обаче сочи, че партията е по скоро " за всекиго по нещо " - има жестове както към бизнеса, по този начин и към пенсионерите и социалнослабите, към културните среди и към еколозите.

Учредяването на новата конструкция ще стане на 15 април, петък, късно вечерта в зала " България " на Пловдивския панаир. Собственик на Панаира е предприемачът Георги Гергов.

На Учредителното заседание би трябвало да участват най-малко 500 души с изборни права, които да не членуват в друга партия. Те би трябвало да одобряват правилник и управление на новата партия, а при регистрацията ѝ в съда към този момент би трябвало да се показа лист с минимум 2500 членове. Досега Политическа партия използваше регистрацията на три дребни обединения. Във вота взе участие с регистрациите на " Волт ", " Средна европейска класа " и " Политическо придвижване социалдемократи ". Първите две партии имат свои представители в Народното събрание, а третата получава най-голяма част от дотацията на обединението.

В учредителната декларация, оповестена на уеб страницата на Политическа партия, се акцентира загрижеността за бизнеса и вярата, откакто се развие, той да способства за общото богатство.

Там се показва - " Вярваме, че можем да променим България посредством основаването на удобна среда за развиването на бизнеса, подобряването на образованието, опазването на здравето, инфраструктурата и грижата за възрастните хора и уязвимите групи в нашето общество. "

" Обединени сме в един тим, който има нужните морални полезности и качества за реализиране на стремежи резултат за всички българи ", се показва още в документа.

Кой е в тима?

Според осведомени новата партия няма да има ръководител и зам.-председатели, а двама съпредседатели - министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев. Двамата са лицето на групировката от самото й начало. В Изпълнителното бюро на партия Политическа партия се чака да влязат всички министри от организацията. Специално място ще има Даниел Лорер, който ще бъде началник на предизборния щаб на Политическа партия. Емблематично е, че за новата групировка оповестиха в медиите таман Василев и Лорер.

Прави усещане, че съществени настоящи лица в партия Политическа партия са членовете на един приятелски-властови кръг, оплетени в фамилни и интимни връзки, оповестяват медиите. Лорер, да вземем за пример, е кум на премиера Петков. Неговата брачна половинка - Виолета Лорер, е началник на кабинета на финансовия министър Асен Василев. Асен Василев е от дълго време непосредствен до Петков, непосредствен и до шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, както и до част от артистичния свят, който също протяга ръка към управнически позиции.

В кръга на премиера е и министърът на образованието Николай Денков. Двамата са съучредители на Фондация „ Център за приложни проучвания и нововъведения “, финансирана от Петков и „ Америка за България “. Юристът на Фондацията Лена Бориславова също влиза в политиката около контактите си с Кирил Петков и през днешния ден е шеф на кабинета му и представител на държавното управление.

Бориславова е и в управителния съвет и на сдружението „ Български Харвардски клуб “, откъдето са околните й контакти с Петков и Василев.

Вицепремиерът по европейско ръководство Калина Константинова от Политическа партия е един от „ Ангелите “ на Кирил, както станаха известни девойките към премиера. Калина е работила в частния бизнес в сдружения, благосъстоятелност на Божидар Божанов, който през днешния ден е министър на електронното ръководство.

В близкия кръг на Кирил Петков са и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и депутатката Деница Симеонова, която на 14 декември изтърси от трибяната на Народното събрание: " Вече няколко месеца чувам нападки към господин Кирил Петков - за мен просто Киро. " И репликата стана нарицателна, а пък " комсомолката " на Политическа партия повече не я пуснаха да припари до трибуната на Народно събрание.

Необичайното време, определено за учредяването, вероятно е по избор на Петков, прочут с това, че дружно с шефа на кабинета си Лена Бориславова, работи до полунощ на " Дондуков " 1. Гражданите, връщащи се от работа, постоянно виждат запалените лампи на премиерския етаж, а брачната половинка на премиера Линда искрено призна, че той постоянно се прибира даже след среднощ.

От Политическа партия и до момента обръщаха особено внимание на високите технологии и на нововъведенията, по тази причина бе основано и особено министерство на развиването и нововъведенията, ръководено от Лорер. Сред главните цели в Учредителната декларация е посочено: " Развиване на българската стопанска система към нововъведения, технологии, артикули и услуги на бъдещето, създаващи по-добре платени работни места. "

Затова от новата партия са избрали новаторски метод към партийния живот. Той ще кипи главно в интернет.Структурите на Политическа партия ще са виртуални и ще водят партийни полемики в мрежата. Членството също е по нета - с подаване на декларация на уеб страницата на партията. Но въпреки всичко по места ще има партийни пунктове с координатори.

За какво ще се бори партията?

От тезите на Учредителната декларация излиза наяве, че партия Политическа партия желае да даде на всекиго по нещо.

Още при започване на Учредителната декларация се показва: " За България настъпи моментът, в който смяната би трябвало да продължи. Времето на безобразията, беззаконието, кражбите и корупцията ни лишават от обективен и заслужен метод на живот. България е обхваната от неправда, против която е належащо да се надигнем и преборим, с цел да реализираме общата фантазия, да създадем България страната, с която да се гордеем. " Сред задачите на партията са нулева приемливост към корупцията, обичаните на бизнеса - " Премахване на ненужните лицензи, регистрации и разрешителни. Създаване на администрация без гишета ".

Направен е реверанс и към по-възрастните и обществено слаби гласоподаватели - " Създаване на работещо опазване на здравето без потребност от доплащания, с постоянна и съответна профилактика, приветливи лечебни заведения и заслужено възнаграждение на лекари, сестри, санитари. "

" Възстановяването на българското земеделие за произвеждане на качествени и конкурентни български храни на международния и вътрешния пазар " пък е обичана теза на левицата от десетилетия. В документа има и различен откъс, който несъмнено би се харесъл на по-левите гласоподаватели - " Убедени сме, че при заслужено систематизиране на средствата, които ще постъпят в държавната хазна в резултат на икономическия напредък, използването на тези политики ще докара до необятен обществен разцвет и основаване на благоприятни условия за по-добър живот в България. "

Зелените не може да не харесат - " Запазването на българската природа, извор на здраве и основа за развиването на природосъобразен туризъм. "

Не е забравена и евроатлантическата ориентировка и диверсификацията на енергоносителите. " Преустройване на българската енергетика, с цел да е самостоятелна от непознати енергоизточници. Постигане на баланс сред конкурентна стопанска система и зелената договорка ", се споделя в документа.

В документа обаче се показва - " Отстояване на националния ни интерес в Европейския съюз и НАТО и провеждането на поредна и кардинална външна политика ", което вероятно е ориентирано към по-патриотично настроената публика.

Заключителната част на Учредителната декларация също има " всеобщо " обръщение:

" Обединени сме в един тим, който има нужните морални полезности и качества за реализиране на стремежи резултат за всички българи.
Искаме да живеем в красива, зелена и спокойна България. "

Засега остава да забележим дали новата партия, избрала нов метод - партиен живот като във Facebook - по интернет, в действителност ще даде нещо ново в българския политически живот.

Ето и цялата Учредителна декларация на Политическа партия:

За България настъпи моментът, в който смяната би трябвало да продължи. Времето на безобразията, беззаконието, кражбите и корупцията ни лишават от обективен и заслужен метод на живот. България е обхваната от неправда, против която е належащо да се надигнем и преборим, с цел да реализираме общата фантазия, да създадем България страната, с която да се гордеем.

Целим да продължим смяната посредством въвеждане на цялостна бистрота в ръководството на държавните средства във всички браншове и на най-хубави практики за битка с корупцията, която е пропила държавните структури и съставлява съществена спънка за възстановяване живота на българите.

Ще се борим да разгърнем капацитета на българската стопанска система посредством вярно и заслужено разходване на обществените средства, посредством привличане на вложения с висока добавена стойност, посредством поддръжка за научно-изследователска активност и нововъведения в съдействие с бизнеса.

За да реализираме смяната в България, е нужна обективна, самостоятелна и работеща правосъдна система.

Постигането на работеща стопанска система, битка с корупцията и вярното разходване на бюджетните разноски, неизбежно ще докара до понижаване на обществените неравенства и ще усъвършенства живота на цялото общество и ще спомогне за по-бърз напредък. Затова измежду главните ни цели ще бъде приобщаването на всички уязвими групи в образованието и пазара на труда.

Ние, учредителите на политическа партия „ Продължаваме Промяната “, осъзнавайки цялата отговорност, която поемаме, утвърждаваме актуалната декларация и ще се водим от следните правила и цели:

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ

- Върховенство на закона
- Равенство на всички български жители пред закона;
-Политически плурализъм и самостоятелна правосъдна власт;
- Зачитане на главните права на човека;
-Възстановяване свободата на словото;
-Връщане на доверието на жителите в институциите;

ОСНОВНИ ЦЕЛИ

- Нулева приемливост към корупцията;
- Премахване на ненужните лицензи, регистрации и разрешителни. -Създаване на администрация без гишета;
- Овластяване на самостоятелни, способени и почтени хора в ръководството на страната;
- Спиране течовете на обществени средства;
- Развиване на българската стопанска система към нововъведения, технологии, артикули и услуги на бъдещето, създаващи по-добре платени работни места;
- Осигуряване на заслужен живот на българските пенсионери и уязвимите обществени групи, с цел да няма българи под линията на бедност;
- Изграждане на качествено обучение, с цел да могат всички деца да приключват учебно заведение без потребност от частни уроци;
- Инвестиране в всеобщия спорт и изкуствата като неразделна част от развиването на полезности у децата и младежите;
- Създаване на работещо опазване на здравето без потребност от доплащания, с постоянна и съответна профилактика, приветливи лечебни заведения и заслужено възнаграждение на лекари, сестри, санитари;
- Изграждане на по-бърза и безвредна транспортна мрежа в страната.
- Преустройване на българската енергетика, с цел да е самостоятелна от непознати енергоизточници. Постигане на баланс сред конкурентна стопанска система и зелената договорка.
- Възстановяване на българското земеделие за произвеждане на качествени и конкурентни български храни на международния и вътрешния пазар.
- Запазване на българската природа, извор на здраве и основа за развиването на природосъобразен туризъм.
- Поощряване основаването на модерна българска просвета, която черпи от нашите корени и модерно съществуване, с цел да споделя нашата история на целия свят през 21-ви век.
- Отстояване на националния ни интерес в Европейския съюз и НАТО и провеждането на поредна и кардинална външна политика.

За постигането на задачите си политическа партия „ Продължаваме Промяната “ ще употребява всички демократични средства и способи.

Вярваме, че можем да променим България посредством основаването на удобна среда за развиването на бизнеса, подобряването на образованието, опазването на здравето, инфраструктурата и грижата за възрастните хора и уязвимите групи в нашето общество.

Сигурни сме, че моделът на нулева приемливост към корупцията ще докара до преустановяването на противозаконните и аморални практики, прилагани в държавната администрация, което да сътвори опция на дребния и междинния бизнес да се развива умерено и да усили капацитета на страната за привличане на високотехнологични вложения.

Убедени сме, че при заслужено систематизиране на средствата, които ще постъпят в държавната хазна в резултат на икономическия напредък, използването на тези политики ще докара до необятен обществен разцвет и основаване на благоприятни условия за по-добър живот в България.

Обединени сме в един тим, който има нужните морални полезности и качества за реализиране на стремежи резултат за всички българи.

Искаме да живеем в красива, зелена и спокойна България.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР