Четири месеца изминаха от изчезването на 43-годишния Янек Миланов от

...
Четири месеца изминаха от изчезването на 43-годишния Янек Миланов от
Коментари Харесай

Прокурор с последни новини за безследно изчезналия Янек Миланов

Четири месеца изминаха от изгубването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница, който последно е засечен от камери в джипа на някогашния гард на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата в късната вечер на 31 юли.

Сигналът от околните на Янек е подаден в дупнишката полиция на 1 август, като в него е посочено, че има подозрения за похищение и ликвидиране.

Срокът на следствието е продължен с още два месеца, заяви представителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил прокурор Сиракова.

Срокът на досъдебното произвеждане бе продължен към този момент веднъж след приключването на първите два месеца, наблюдаващият прокурор в този момент е удължил периода с още два месеца, напомня dennews.bg.

„ Продължават интензивните следствени дейности, както и досега “, уточни прокурор Сиракова.

Срокът се удължава с още два месеца, като прокуратурата има опция в този период или да внесе обвинителен акт, или в края на периода да изиска ново удължение с два месеца.

Официалната информация по случая продължава да бъде прекомерно нищожна.

Припомняме, че досъдебното произвеждане за похищение бе формирано от Окръжна прокуратура-Кюстендил едвам на 7 август, седем дни след изгубването на Янек.

След среща на Марио Миланов, брат на Янек, с основния прокурор Иван Гешев досъдебното произвеждане бе взето под специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура-София.

Все още не е разгласен публично резултатът от инспекцията, която бе разпоредена от вътрешния министър по отношение на първичните дейности на районно управление (на МВР) Дупница и данните, че е имало закъснение на ефикасните издирвателни и следствени дейности.

От прокуратурата мълчат какви са били дейностите на прокурорите по случая и дали е имало закъснение и от тяхна страна.

В момента следствието се води от екип от отдел Тежки престъпни закононарушения и убийства към Главна дирекция Национална полиция. А досега се направиха няколко претърсвания от страна на чиновници на Министерство на вътрешните работи, следови кучета и конна полиция в обширни региони към Крайници.

Водолази направиха огледи в язовир Дяково, както и водоеми към Самораново и Крайници. Издирването е концентрирано там на база разбор на столичните проверяващи.

.

Припомняме, че основният прокурор посети на два пъти Дупница. Първият път наблюдава старта на издирвателните дейности, а при второто посещаване разгласи, че прокуратурата отваря "студени " случаи, свързани с Васил Капланов, главен обвинен за изгубването на Янек.

Капланов все още се намира в ареста с непрекъсната мярка "задържане под стража ", само че по друго обвиняване - за отправена закана за ликвидиране към съпричастен със случая "Янек " дупничанин. Тази закана е отправена, до момента в който Капланов бе под домакински арест по друго обвиняване - държане на муниции.

Припомняме още, че на няколко пъти за разпит бе привиквана и някогашната брачна половинка на Капланов-Петя. Причината за това е, че главната версия е, че точно връзки сред Янек и Петя, които са били прекъснати от страна на Янек, са в основата на случило се.

На сина на Васил Капланов – Никола бяха повдигнати две обвинявания за похищения против автомобила на Янек Миланов, осъществени месеци преди изгубването му. Капланов младши бе освободен от ареста с мярка „ Подписка “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР