Четири мача с участието на мъжкия и на женския национални

...
Четири мача с участието на мъжкия и на женския национални
Коментари Харесай

Израелските национали се завръщат към футбола скоро

Четири мача с присъединяване на мъжкия и на женския национални тимове по футбол на Израел, които трябваше да се изиграят през този месец, са пренасрочени за ноември, разгласи Световната федерация по футбол (ФИФА).

УЕФА отсрочи всички мачове, които трябваше да се играят в страната през този месец поради спора сред Израел и групировката " " Хамас " ". Решението на Световната централа е тези мачове да се играят допустимо най-близо до датите за идващите мачове на националните тимове през ноември.

Така да вземем за пример срещите на мъжкия отбор от квалификациите за Евро 2024 в група I Косово - Израел и Израел - Швейцария ще се проведат на 12-и и 15-и ноември надлежно. Гостуването на женския народен тим на Казахстан в Лигата на Нациите е планувано за 23-и ноември, а ответната среща е три дни по-късно.

По искане на управителния орган на европейския футбол (УЕФА), ФИФА също по този начин утвърди изключение във връзка с наложителното освобождение на играчи за пренасрочените мачове, се споделя в известието.

" Задължителното освобождение за националните тимове ще се ползва за най-много един състезател от всеки клуб, който не е член на нито една от участващите в даден мач асоциации. Периодът на освобождение от клуба ще стартира два дни преди въпросните мачове ", се споделя в изказването на ФИФА.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР