Четири квартала в София ще останат без топла вода в

...
Четири квартала в София ще останат без топла вода в
Коментари Харесай

Четири столични квартала остават без топла вода за два месеца

Четири квартала в София ще останат без топла вода в продължение на два месеца. Това са столичните квартали „ Студентски град ”, „ Витоша ”, „ Малинова котловина ” и „ Дървеница ”. Сред засегнатите ще е даже Онкоболницата в кв. „ Дървеница ”. Причината за прекъсването на топлата вода е ремонт на „ Топлофикация-София ”, който ще продължи от 15 юни до 15 август, осведоми Нова телевизия. 

От Национално посланичество на студентските препоръки към този момент написаха остро писмо до „ Топлофикация-София ” и кметът Йорданка Фандъкова, само че отговор досега не са получили.

„ Проблемът е огромен. В „ Студентски град ” живеят към 40 000 студенти, а общо жителите на квартала са 100 000 ”, съобщи Даниел Парушев, ръководител на Национално посланичество на студентските препоръки. 

„ Трябва да се подмени магистрален топлопровод, който е с широчина на тръбите 700 см. Това значи, че би трябвало да подменим освен сектори, които могат да аварират всеки миг, само че на първо място би трябвало да подменим подпорни арматури ”, изясни Елизабет Павлова, представител на „ Топлофикация-София ”. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР