Четири клуба очакват покана от БФС за попълване на състава

...
Четири клуба очакват покана от БФС за попълване на състава
Коментари Харесай

Четири клуба протягат ръце към Втора лига

Четири клуба чакат покана от БФС за попълване на състава на Втора лига за сезон 2020/2021. Както е известно, Ботев (Гълъбово), и Черноморец (Балчик) оповестиха, че няма да продължат присъединяване през идната акция. Това отваря две вакантни места, защото и двата отбора се бяха избавили при прекратяването на шампионата и оповестяването на краткотрайното класиране за извънредно.

Както е известно, местата на двата изпадащи - Спартак (Плевен) и Спартак (Варна), отказалия се Поморие и извадения Верея, бяха заети от четирите спечелилия в Трета лига - Янтра (Габрово), Созопол, Добруджа и Миньор (Перник).

Последните информации обаче демонстрират, че още четири клуба имат подготвеност за присъединяване във втория ешелон. Три от тях са от Югозападната Трета лига - Вихрен (Сандански), Септември (Симитли) и Спортист (Своге), и един е от Югоизточната - Марица (Пловдив).

С оглед равнопоставеността от БФС са обсъждали вид за два баража, за които ще се тегли чоп и спечелилите в тях да влязат във Втора лига. Въпростине плейофи е допустимо да се изиграят преди старта на новия сезон във втора дивизия - 24 юли (четвъртък), с цел да имат въпросните 4 тима време за подготовка.

За задачата при започване на юли е планувано съвещание на Изпълкома, на което да се вземе публично решение за Втора лига. Почти несъмнено тогава ще бъде оповестена и новата дата за конгреса на БФС, който трябваше да е на 7 юни, само че поради ковид бе отсрочен. Според осведомени вероятната нова дата ще е през октомври.

" Тема спорт "
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР