Четири кашона със 76 кг. чист кокаин бяха открити в

...
Четири кашона със 76 кг. чист кокаин бяха открити в
Коментари Харесай

Откриха кокаин за над 2,5 млн. евро в пратка с банани в Бургас

Четири кашона със 76 кг. чист кокаин бяха открити в склад на компания за търговия с цитрусови плодове в Бургас. Работник на компанията се натъкнал на пратката в складовете на компания „ Интер Цитрус " в кв. " Победа " в морския град. Заловеният кокаин е на стойност над 2,5 млн. евро.

``
реклама
В склада тази заран служащ при разфасоване на банани намира няколко пакета, в които се оказва чист кокаин. Веднага алармира полицията, която стартира следствие по случая. Подробностите бяха обявени пред медиите от Окръжния прокурор и шефа на полицията.

Пратката от 400 тона банани пристигнала в склада на компанията на 31 юли по нейна поръчка. Пакетите са открити в кашоните с плодовете през днешния ден, до момента в който служащите ги приготвяли за комерсиалната мрежа.

Ами то се вижда просто. То просто обикновено се вижда пратката каква е, че е огромна, голяма е. То няма по какъв начин да се скрие това нещо. Кашон по кашон, щото гледаме бананът какъв е на цвят и там се откри това нещо.
От компанията незабавно съобщили в полицията. От там споделиха, че пакетите били покрити с железно фолио, с цел да не може да бъдат видени през рентгена.

старши комисар Калоян Калоянов - шеф на ОД на МВР-Бургас: Всеки един пакет е с тегло два кг и половина. Разположен е по този начин, че на повърхността при отваряне и в профил, където са дръжките, има отвори, на пръв взор да се виждат плодовете.
Вече се наблюдават пратките, които бургаският склад експедира по другите посоки. До момента 3240 кашона са били експортирани за Румъния. Засега не е открито друго количество кокаин. От Окръжната прокуратура оповестиха, че пазарната цена на хванатия опиат е 2 650 000 евро.

Георги Чинев - областен прокурор на Бургас: По цени на дребно грамът на този тип високорисково наркотично вещество възлиза на близо 70 евро, а на едро на кг цената е към 80 000 лв..
Пратката е пътувала от Еквадор през Италия с транспортен съд под либерийски байрак и е пристигнала на пристанище Бургас в края на юли. Наказанието за запазване за разпространение на високорисково наркотично вещество в изключително огромни размери е затвор за период от 5 до 15 години, и санкция от 20 000 до 100 000 лв..

Пратката банани от Еквадор е била претрупана в Италия, оттова тя идва в бургаската компания. По документи е открито, че в пратката вземат участие 32 еквадорски ферми. От баркодовете на кашоните ще се открива тъкмо в кои е комплициран кокаинът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР